1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Mafia 2, Left for Dead 2 BLACK SCREEN PROBLEMS! HELP!

Discussion in 'Games' started by bgscarface, Aug 27, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. bgscarface

    bgscarface Thread Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    4
    Ok, so I'm running on an hp pavillion vf52 monitor on windows 7 64 bit (Geforce GTS 250), and every time I try to play LFD2 or Mafia 2, the screen goes black and a message pops up:
    Out of Range
    Set Monitor to:
    1024 x 768 @ 60 Hz.

    I've tried almost everything and I just can't fix it! Please help ASAP
     
  2. daz1

    daz1 Banned

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,664
    check you have latest nvidia driver for that card as probably includes fixes for that game

    what happens when you do as it says and change monitor settings?

    physically change monitor settings first via display properties in control panel then start game

    when game starts , dont actually load/play it go to settings for the game , game specs etc and set the range there
     
  3. bgscarface

    bgscarface Thread Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    4
    Oh yeah, I forgot to mention, when I try to change my res from the control panel, it does the same thing...
    If I try to change something from the actual monitor, the monitor says "Locked".
     
  4. daz1

    daz1 Banned

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,664
  5. bgscarface

    bgscarface Thread Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    4
    I installed the driver for the monitor: still doesn't work.
    I can't alter the game in safe mode cuz it doesnt have a safe mode...
    In the manual, it still doesn't say anything...
    Thanks for the help anyways.
     
  6. daz1

    daz1 Banned

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,664
    odd one this, is it via steam or disc?maybe possible to rightclick the icon some games have an option there to open in 1024x754 as example
     
  7. bgscarface

    bgscarface Thread Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    4
    It's via disk. Aaaaand it doesn't have an option like that :(
     
  8. daz1

    daz1 Banned

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,664
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/946031