Man Did I Screw Up!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

michelerb

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2004
Messages
3
Hello all I am a newbie here and no tech at all. I screwed up cause I wanted to fix a problem with WUD I ended up doing some sh*t and now my puter is totally f'd up, in component services there is a sh*tload of errors, the icons are now all screwed up (like the globe for Norton Int. security shows up for the Roxio CD creator, and other good stuff (yeah rite) obviosly everything is corrupted and stuff is missing this is also after I followed a supposed solution to the Update prob.. it had me install cab files. I just want to get my puter back to where the kids can do their homework listen to their cd's and most of all run AOL (which will not acces the internet and even tells me "AOL has detected an errorwith your connection blah blah blah and restart my puter and sign on again (it does NOT help)
heres just a couple of the HUNDRED or so message in component services:
X Error 4/6/04 10:00:35 LoadPerf ( I cannot tell the rest cause the dang thing just changed RIGHT NOW..it's weird
well there wasLots of LoadPerf
or
error 4/7/04 10:46:45 COM+
it says " The run-time environment was unable to initialize for transactions required to support transactional components. Make sure that MS-DTC is running. {DtcGetTransactionManagerEx}: hr = 0x8004d01b}
theres no way I can get this thing reparied right now plus I just paid a whole bunch o'money to have CompUSA remove a browser hijacker and reinstall the system. Yeah I'm a dummy I have some weird curiosity and also beliefe that I can WORK on this puter ....Duhhh, well I can't and if I can just get some HONEST help i PROMISE to the Zeus of Computing that I will keep my gol darn hands out of the insides of this machine. you can e-mail me directly because I.E. is still working, but I don't know for how long, oh thats also how it started i was having probs getting the fan (graphic) to come up (i am running a n internet security and an anti virus, well I will leave you now and try to stop obsessing and compulsing in front of this thing and wait for some help from one of you good people. [email protected] (michele)
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Hi and welcome. Have you tried a system restore to a previous point?
 
Joined
May 9, 2003
Messages
106
error 4/7/04 10:46:45 COM+
it says " The run-time environment was unable to initialize for transactions required to support transactional components. Make sure that MS-DTC is running. {DtcGetTransactionManagerEx}: hr = 0x8004d01b}


This might be happening if your COM+ service has been disabled. Try going into control panel/administrative tools/services and enabling and starting the com+ services if they are not started.

EDIT: if you cant find the services icon, go to start menu/run and type in "services.msc" without the quotes.
 

michelerb

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2004
Messages
3
you are a GOD!!! its not completely perfect but much of my display and internet connection has returned. could you tell me,if you know or have any idea why all that stuff got disabled? thank you thank you thank you:D
 

michelerb

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2004
Messages
3
BOO BOO you are a GOD!!! its not completely perfect but much of my display and internet connection has returned. could you tell me,if you know or have any idea why all that stuff got disabled? thank you thank you thank you:D

oh Acca thanks for the suggest however my sys restore was not working as far as it only had one restore point and that was the point where the puter screwed up.
I was one heartbeat away from doing a clean install when I got my email and found your advice Boo. (y)
 
Joined
May 9, 2003
Messages
106
Hehe....well glad that helped...

There are a couple possibilities as to how your stuff got messed up. Although the most likely would be a virus. (but again, if you had norton up to date, this seems unlikely too)

Here is a guide for setting up your xp services:

http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm

Go along with this configuration, and go back to the services. Configure everything under the 'safe' column. That will keep most problems away.

Other than that, try updating virus scan and configuring it to scan every single file on your computer.

Hope that helps
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top