Maxtor Hard Drive wont Load!!!!!!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

brms22

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2007
Messages
9
hey i have a Maxtor personal storage 3200 and im having a bit of a problem...

i got it at christmas and until now it has been great!

i plug it in and connect it up using the usb cord and then..computer says theres a power surge on the hub port....
i disconnect the HD and reset it and nothing happens.... not quick - play nothing!!!!
the HD is turned on and working (hear it working) (light is on)
im a bit unhappy becuase its basically brand new! :(

please help!!!!!!!!!
 
Joined
Mar 30, 2007
Messages
129
maybe a dumb question but i have to ask, did you try plugging it into a different usb port. Preferably one on a different contoller, for instance if your plugging it into ones on the front, try the back ones or the other way around.
 

brms22

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2007
Messages
9
yes i tried another port ... ive tried every port on my laptop but i will try all ports on my desktop now
 

brms22

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2007
Messages
9
i have the same problem with my USB turns on but doesnt load onto any computer
 
Joined
Mar 30, 2007
Messages
129
can u try a differnt cable? if you have one.... if not to be honest i doubt as if its a drive problem, i could be wrong though. Chances are if its not a usb issue which at first i thought it was, its likely to be an issue with the enclosure itself, not the drive inside. is it powered completely by usb or is there an external power adapter?
 

brms22

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2007
Messages
9
i have not had any sucess with the ports.. same problem in every port
 

brms22

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2007
Messages
9
there is a external power cable and a usb cord linking it to the computer
 
Joined
Aug 1, 2003
Messages
51,988
If you have a voltmeter, check the voltage on the power supply (preferably while connected to the drive and the drive is powered up), or try another power supply with the same voltage and capacity.

Have you made any changes recently in the BIOS or any other USB-related settings? Any changes made in Device Manager or to the power settings of the USB ports?
 

brms22

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2007
Messages
9
i havent changed any settings it just says power surge on hub port ......
i think i should take it down to a local pc store to see what they can do with it
 
Joined
Mar 30, 2007
Messages
129
Worst case scenario, like i said i think the enclosure it probably just bad. Id advise taking it down somewhere or trying to open it up yourself in your comfortable, and test the drive in a new enclosure. You can pick up enclosures for like $30 or so usually. It could be ac adapter related to but if its not standard which im sure it isnt that may be harder to replace, probably just better to get a new enclosure.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top