1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

ME moving slooowly

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by astrodaddy, Jan 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. astrodaddy

    astrodaddy Thread Starter

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    244
    Can anyone take a look at my HJT log and see if there sany repairs I should make?

    Logfile of HijackThis v1.97.7
    Scan saved at 5:12:44 PM, on 1/9/2006
    Platform: Windows ME (Win9x 4.90.3000)
    MSIE: Internet Explorer v5.50 (5.50.4134.0100)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
    C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
    C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\KB891711\KB891711.EXE
    C:\PROGRAM FILES\SYGATE\SPF\SMC.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\SSDPSRV.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
    C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\RESTORE\STMGR.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
    C:\PROGRAM FILES\BROADJUMP\CLIENT FOUNDATION\CFD.EXE
    C:\PROGRAM FILES\VISUAL NETWORKS\VISUAL IP INSIGHT\SBC\IPCLIENT.EXE
    C:\PROGRAM FILES\VISUAL NETWORKS\VISUAL IP INSIGHT\SBC\IPMON32.EXE
    C:\PROGRAM FILES\HEWLETT-PACKARD\HP SOFTWARE UPDATE\HPWUSCHD2.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\CTHELPER.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\KHOOKER.EXE
    C:\PROGRAM FILES\AHEAD\INCD\INCD.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
    C:\PROGRAM FILES\HEWLETT-PACKARD\DIGITAL IMAGING\BIN\HPQTRA08.EXE
    C:\PROGRAM FILES\VCOM\FIX-IT\MXTASK.EXE
    C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
    C:\HIJACKTHIS[1]\HIJACKTHIS.EXE

    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://us.rd.yahoo.com/customize/ycomp/defaults/sb/*http://www.yahoo.com/search/ie.html
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://us.rd.yahoo.com/customize/ycomp/defaults/sp/*http://www.yahoo.com
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://sbc.yahoo.com/
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://red.clientapps.yahoo.com/cus.../sbcydsl/*http://www.yahoo.com/search/ie.html
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Springfield Ghost Hunters Society
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURL,(Default) = http://us.rd.yahoo.com/customize/ycomp/defaults/su/*http://www.yahoo.com
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = 217.17.233.132:80
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page_bak = http://yahoo.sbc.com/dsl
    R3 - Default URLSearchHook is missing
    O2 - BHO: (no name) - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\PROGRAM FILES\YAHOO!\COMPANION\INSTALLS\CPN2\YT.DLL
    O2 - BHO: (no name) - {52706EF7-D7A2-49AD-A615-E903858CF284} - (no file)
    O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHELPER.DLL
    O2 - BHO: (no name) - {9527D42F-D666-11D3-B8DD-00600838CD5F} - C:\WINDOWS\SYSTEM\IETie.dll
    O2 - BHO: (no name) - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 6.0\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.DLL
    O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\PROGRAM FILES\YAHOO!\COMPANION\INSTALLS\CPN2\YT.DLL
    O3 - Toolbar: @msdxmLC.dll,[email protected],&Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
    O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
    O4 - HKLM\..\Run: [BJCFD] C:\Program Files\BroadJump\Client Foundation\CFD.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [IPInSightLAN 02] "C:\PROGRAM FILES\VISUAL NETWORKS\VISUAL IP INSIGHT\SBC\IPClient.exe" -l
    O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\WINDOWS\SYSTEM\QTTASK.EXE" -atboottime
    O4 - HKLM\..\Run: [IPInSightMonitor 02] "C:\PROGRAM FILES\VISUAL NETWORKS\VISUAL IP INSIGHT\SBC\IPMon32.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] C:\PROGRA~1\SYGATE\SPF\SMC.EXE -startgui
    O4 - HKLM\..\Run: [Fix-It AV] C:\PROGRA~1\VCOM\FIX-IT\MEMCHECK.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software Update\HPWuSchd2.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [SiS KHooker] C:\WINDOWS\SYSTEM\khooker.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
    O4 - HKLM\..\Run: [InCD] C:\Program Files\Ahead\InCD\InCD.exe
    O4 - HKLM\..\RunServices: [KB891711] C:\WINDOWS\SYSTEM\KB891711\KB891711.EXE
    O4 - HKLM\..\RunServices: [SmcService] C:\PROGRAM FILES\SYGATE\SPF\SMC.EXE
    O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
    O4 - HKLM\..\RunServices: [*StateMgr] C:\WINDOWS\System\Restore\StateMgr.exe
    O4 - HKLM\..\RunServices: [StillImageMonitor] C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
    O4 - HKLM\..\RunServices: [SSDPSRV] C:\WINDOWS\SYSTEM\ssdpsrv.exe
    O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
    O4 - Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe
    O4 - Startup: Fix-It.lnk = C:\Program Files\VCOM\Fix-It\mxtask.exe
    O4 - User Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe
    O4 - User Startup: Fix-It.lnk = C:\Program Files\VCOM\Fix-It\mxtask.exe
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present
    O9 - Extra button: Messenger (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console (HKLM)
    O9 - Extra button: Related (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links (HKLM)
    O16 - DPF: {04E214E5-63AF-4236-83C6-A7ADCBF9BD02} (HouseCall Control) - http://housecall60.trendmicro.com/housecall/xscan60.cab
    O16 - DPF: {E8F628B5-259A-4734-97EE-BA914D7BE941} (Driver Agent ActiveX Control) - http://www.driveragent.com/files/driveragent.cab
    O16 - DPF: {74D05D43-3236-11D4-BDCD-00C04F9A3B61} (HouseCall Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/537/2005102501/housecall.trendmicro.com/housecall/xscan53.cab
    O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab
    O16 - DPF: {30528230-99F7-4BB4-88D8-FA1D4F56A2AB} (YInstStarter Class) - http://us.dl1.yimg.com/download.yahoo.com/dl/installs/yinst20040510.cab
    O16 - DPF: {166B1BCA-3F9C-11CF-8075-444553540000} (Shockwave ActiveX Control) - http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/director/sw.cab
    O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://acs.pandasoftware.com/activescan/as5free/asinst.cab
    O16 - DPF: {406B5949-7190-4245-91A9-30A17DE16AD0} (Snapfish Activia) - http://www.snapfish.com/SnapfishActivia.cab

    Thanks!
     
  2. astrodaddy

    astrodaddy Thread Starter

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    244
    And can someone tell me what this is?

    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
     
  3. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,749
    First Name:
    Frank
    Your computer is still using Internet Explorer 5.5. You should upgrade to 5.5 SP2 and then to 6.0 SP1. Windows ME won't allow you to upgrade straight from 5.5 to 6.0 SP1 because of a "bug" in that operating system.

    After you've made the upgrade, you should go to the Windows Updates site and install all the critical updates that are available.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    Sygate firewall is installed and running in the background, but I don't see any antivirus program installed and running in the background.

    If that's the case, go to the "Anti-Virus" section at www.majorgeeks.com and download and install Grisoft AVG Free Edition 7x. It's free.

    --------------------------------------------------------------------------------------

    There are several programs running in the background that don't need to be, but we can deal with that later and get the list trimmed down.

    --------------------------------------------------------------------------------------

    Who are you using for your Internet Service Provider(ISP)?

    --------------------------------------------------------------------------------------
     
  4. astrodaddy

    astrodaddy Thread Starter

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    244
    Hi, sorry about the delay, but for some reason my com simply lost my internet connection! I dont know what happened. All of a sudden its back? Weird!

    First off, I checked Windows Update, but there is no upgrade to IE 5.5 SP2 there. Where can I find this upgrade?

    And about my anti-virus, im now running Fix-It Utilities 6 anti-virus, so ive got that covered.

    Also, My ISP is SBCGlobal

    Thanks and sorry for the delay!
     
  5. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,749
    First Name:
    Frank
    You can download and install Internet Explorer 5.5 SP2 from here.

    Turn off or disable your antivirus program before starting the install. Once the install is complete and you've rebooted, go to the Windows Updates site and run a scan. It should bring up an entry so you can download and install Internet Explorer 6.0 SP1. If it doesn't, get back with us and we'll direct you elsewhere to get it.

    --------------------------------------------------------------------------------------
     
  6. astrodaddy

    astrodaddy Thread Starter

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    244
    Thanks, going to go do that now!
     
  7. aarhus2004

    aarhus2004 Gone but always remembered

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Messages:
    1,049
    Go here for the latest version of HijackThis version 1.99.0.1
     
  8. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,749
    First Name:
    Frank
    Oops! I didn't notice the old version. Get the new version and direct it to install in C:\Program Files. You can then get rid of the old version.

    --------------------------------------------------------------------------------------
     
  9. astrodaddy

    astrodaddy Thread Starter

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    244
    Well, I did one better,

    I finally junked that old com and bought a Compaq!

    256 Mb Ram (upgrading to 512 next week)
    80 gig HD
    AMD Processor (dont remember exact speed)

    Thanks for your help for everything! I doubt you see me in this forum much anymore, ill be in the XP forums now :)

    (BIG Grin!)
     
  10. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    78,749
    First Name:
    Frank
    Did you buy the Walmart special with the AMD Sempron processor?

    -------------------------------------------------------------------------------------
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/432661

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice