Memory Puzzle

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jonny p

Thread Starter
Joined
Aug 10, 2002
Messages
334
Just assembled new system. I've installed a single stick of Crucial Ballistix 2GB DDR3 PC3-12800 -1600MHz. I noticed in the BIOS it was only running at 667mhz so increased the ratio so that it would run at 800 mhz which with the double data rate is its stock speed. However in CPU -Z under SPD it states that I have installed a module of ' maximum memory bandwidth PC3-10700H (667 mhz)' However under the 'memory' tab it states that the DRAM frequency is 803.6 mhz which appears to be OK. Again in SPD it shows the correct manufacturers part number.

So I run PC-Wizard-again the same result-shows the type of memory I am running is slower than it actually is! Whats happening here?
Gigabyte MA785GT-UD3H motherboard
AMD Phenom ll 550BE 3.1Ghz (not O/C)
Windows XP sp3
Crucial BL25664BN1608 2GB DDR3 PC-12800
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top