Memory Test

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

depawl

Thread Starter
Joined
Oct 13, 2001
Messages
157
I'm upgrading a system for a friend - FIC VA-503+ MB w/AMD K6-2/550, Award BIOS w/the VIA chipset. whenever it boots up it runs a memory test 3 times, then proceeds normally. Other than this, everything seems to run fine. It's a 128 meg IBM SDRAM chip, and I've tried it in both ram slots, no difference.
Any one have any idea what's going on?
Is this anything to be concerned about?
Thanks.
 
Joined
Apr 10, 2000
Messages
9,262
Nothing worthy of concern. It is a setting in the BIOS. I think you need to enable fast post (not really sure) to have it count only once.
 
Joined
Mar 11, 1999
Messages
38
some bios will do that. most of the time pushing the esc key will stop the test. nothing to worry about.
 
Joined
Dec 16, 2001
Messages
1,869
I have a couple of FIC boards, go into BIOS, BIOS features setup, and enable quick power up self test.

This should take care of it. Not really a problem, just slows down the boot sequence.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top