Message On Screen Won't Go Away

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Rhythm Link

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2001
Messages
127
Hi guys yet again. When I turned on my computer tonight, my screen opened with a yellow rectangle with a red 'R-' and at the bottom right corner outside the rectangle is a white 'x350'. The cursor goes underneath all this, so no way of clicking on it to open properties or delete or anything. Can't seem to get at it or find out what it is or where it's come from. I'm running windows 98.

Has anyone got any clues, what it is, where it's come from or how to get rid of it??

Driving me crazy right in the middle of the screen.

PLEASE HELP!!:mad:

Rhythm Link
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
My advice is go to housecalls & run the free online virus scanner.
Click here to do so!

for a free virus scanner you can add to your system... go get AVG. Click here to download AVG

and to protect yourself from hackers etc... Get Zone Alarm
Click here the free version is fine


then there is spyware ... go get Ad-Aware
Click here to download it


this should keep you in pretty good shape

Savvy :)
 

Rhythm Link

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2001
Messages
127
Thanks for the suggestion Savvy, but I actually have a really good virus protection program running. Since posting that, I also went and ran it to make sure that nothing had slipped through, but it was updated this morning and nothing is showing up as recently as 10 minutes ago. Any other clues??

Thanks again
RL
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
Great... ok what about the ad-aware? You really need to run that. Spyware bogs a system down badly . Ad-Aware
Click here to download it


Savvy :)

ps... is the thing you are seeing.. on the desktop/screen or on the taskbar?

And do you have a firewall up?
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
I also would go to system properties at device managers & see if there is a conflict somewhere showing a warning .
could try an Alt-Ctrl-del to see whats running . Maybe you will see there what its coming from.

Savvy :)

the "R" makes me think its an indicator of something on the right. Im wondering about your speakers now.
 

Rhythm Link

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2001
Messages
127
Right smack dab in the middle of the screen. Sorry Savvy but I don't know what a firewall is.
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
a firewall is a guard thats applied to your ports to keep hackers out.

you really should have one. And... you said you ran an updated virus scan... does it also check for trojans?


Savvy :)
 

Rhythm Link

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2001
Messages
127
Savvy, how do I check to see if my anti virus program checks for trojans? I haven't used my speakers in days. I've also done the sys props and nothing and tried alt clear dlt. nothing. It's got me tossed. I actually ran a system check to pick up any problems, everything ran clean. I just don't get it.
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
ok ... now Im wondering if you have an active desktop??
To find that out right click on an empty area on the desktop & the menus top item will be Active Desktop... then another menu when you hilight that. If you see a check mark on "show webContent... unckeck it ... you can it it back if you like after we try this.

Savvy :)

Did you get/scan with Ad-Aware yet?
 

Rhythm Link

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2001
Messages
127
It's not ticked. I actually ticked it and unticked it to make sure, but it's definitely not ticked. Savvy, thank you soooo much for your help, but I am going to have to head of to bed now. It's 11:00 pm here and I've got a shop to open in the morning. I'll hope and pray it's gone then and this has just been one of those unexplained glitches. If not, you'll see me here same place tomorrow. Again thanks for all your help. :)
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
RL... sorry I couldn't help you but one of the moderators will look in & advise here too.

Savvy :)

Check back tomorrow
 
Joined
Dec 2, 1999
Messages
12,041
What extra devices do you have attached to the machine, like scanners, camera's, etc.

Also go to start/run/type msinfo32 and press enter, go to the left hand frame, choose software environment, choose startup programs, this should list the programs that load at startup in the right hand column, go to the edit menu, choose select all, back to edit menu, choose copy, paste the list back into this thread.
 

Rhythm Link

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2001
Messages
127
Well Savvy and Brian, as I half expected. I turned on this a.m. and no yellow rectangles with red and white letters and numbers. How bizarre. Everything seems to be functioning normally so far. I tried shutting down and starting up after varying amounts of time a number of times last night without success and rebooting... same result. However, interestingly enough, this morning, my server is playing up, they've got some problems their end, which apparently started last night, so can't help but wonder if there is a connection.

Again many thanks to you both! Don't go to far away guys, 'cos I'll no doubt be back! LOL!
;)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top