Microphone

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

WingRider

Thread Starter
Joined
Aug 8, 2002
Messages
247
I have a microphone for my computer that I have been using for Teamspeak for several months. I recently upgraded most of my hardware on my computer, but now the microphone doesn't work anymore. I've tried muting/unmuting the microphone in the volume settings, troubleshooting through windows. I have confirmed through my audio drivers that the computer is recognizing that I've plugged in the microphone, but I don't get any response from input.

Help would be greatly appreciated!
 

Attachments

Joined
Aug 17, 2003
Messages
17,584
What hardware did you "upgrade"?
Have you reinstalled the correct motherboard drivers for audio or are you running on the "default" Windows ones?
 

WingRider

Thread Starter
Joined
Aug 8, 2002
Messages
247
I upgraded my motherboard, memory, video card, CPU, and power supply.

As for drivers, I installed all the motherboard drivers that came with the mobo. I also checked online for updated drivers, and I think there are no newer ones.
 

WingRider

Thread Starter
Joined
Aug 8, 2002
Messages
247
Well, I have Volume Control and Sound Recorder. As that path exists in Volume Control, I'll give you that unless I get a different reply later.

Here's a screenshot of what I see.
 

Attachments

Joined
Aug 28, 2004
Messages
22,815
You are using the built in sound form the motherboard--correct? You don't have a sound card?
 

WingRider

Thread Starter
Joined
Aug 8, 2002
Messages
247
That is correct. One thing to mention before it's asked. I've tested the microphone in a different computer and it worked correctly, so that's still working.
 
Joined
Aug 28, 2004
Messages
22,815
Have you tried uninstalling and reinstalling the most current Soundmax drivers for your computer?
 

WingRider

Thread Starter
Joined
Aug 8, 2002
Messages
247
Twice - once from the CD that came with the motherboard, and once from the drivers on their site. No luck.
 
Joined
Aug 28, 2004
Messages
22,815
What's left I think we need the list of all ADDED hardware since this problem started.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top