missing drivers after windows xp reinstall please help1

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

newbiecraig

Thread Starter
Joined
Jan 15, 2013
Messages
7
hi all i have reinstalled windows xp home edition on my emachines 2230 desktop computer and now it is stuck on 4-bit coulour with no other options?Under Device Manager, I can now see a category of "Unknown Devices" with accompnaying big yellow question marks beside the list i think it may need new drivers i have no disks with the computer and am not very good with computers can any one help?
 
Joined
Jan 14, 2013
Messages
137
Hi,

If you did not use the recovery disc particular for your computer build it's normal the content will not be the same when you first got your computer. It looks like you use just a plain OS disc so it's just plain Windows XP that will be installed. If there is still an available Recovery Disc from EMachines, that would be your easiest way. Otherwise, you can download the drivers from Emachines website using another computer and install it to the 2230 Desktop.
 

newbiecraig

Thread Starter
Joined
Jan 15, 2013
Messages
7
i download driver manager put and it said it was a emachines t-series t2958 it done a scan and said 12 things needed updateing but i would have to pay 29.99 to fix it
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
yes, those sites will do that

but now you know its an t2958 - they are free from the site i listed

BUT before you do that try this

Model:

* Go to Start > All Programs > Accessories > Command Prompt
* Type, wmic computersystem get model
* Press Enter
 

newbiecraig

Thread Starter
Joined
Jan 15, 2013
Messages
7
i did that and it said wmic is not reconized as an enternal or extrnal command
operable program or batch file
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
OK - its XP home then

have you tried that model at all , with the link?

on the items marked with a yellow !/?
do the following

------------------------------------------------------------------------
How to identify hardware in Device Manager

right click on the device with a yellow!

from the menu choose
properties
Click on the Details Tab
Under the Property - drop down
Select hardware ids
Right click and select all
Then right click again and select copy
Copy and paste that information here

You should see a code similar to this

PCI\VEN_8086&DEV_008A&SUBSYS_53058086&REV_34

please reply with the full code for your device(s)

The portion of the code highlighted in RED is the Vendor ID and the portion highlighted in GREEN is the Device ID. In this example:

PCI\VEN_8086&DEV_008A&SUBSYS_53058086&REV_34

Vendor ID = 8086
Device ID = 008A

Post back those two numbers make sure we know which is vendor ID and which is device ID

These codes can be looked up at this site http://www.pcidatabase.com/

As an example the link for that database tells us that;
Vendor ID code 8086 is for this vendor - Intel Corporation
Device ID code 008A is for this device - Intel Centrino Wireless-N1030


------------------------------------------------------------------------
 

newbiecraig

Thread Starter
Joined
Jan 15, 2013
Messages
7
i have fixed the picture now using the website you linked me to and installing new vga driver.
I still have a yellow?next to ethernet controller and multimedia audio controller
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
then you need to install those drivers as well

install the chipset
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
no- you will need to install what ever is left with a yellow ?!
LAN/Audio etc from the list
 

newbiecraig

Thread Starter
Joined
Jan 15, 2013
Messages
7
thank you you are a star it is all as it should be now.Thank you so much for your help could not have done it with out you :)
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
your welcome (y) thanks for letting us know
You can mark your own threads solved using the
button at the top of the page of the thread in the upper left corner.
:)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top