Modem issue?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

abitawheat

Thread Starter
Joined
Jan 26, 2013
Messages
2
I’ve done some reading on these forums and haven’t been able to find somebody with this issue. My problem is with connectivity via Wi-Fi. I have Comcast as an ISP and recently cancelled my phone service but kept internet. When I turned in the rented modem I asked if I could use my old Moto SB5101 and I was told yes, but it could be a problem in the future b/c it wasn’t DOCSIS 3.0 . So I hooked up the SB5101 and within two weeks the internet connectivity problems started, that was a week ago. Assuming that the problems were related to my modem I bought a SB6121 and that didn’t help. Comcast sent out a tech several days later and he did see some issues with “noise” and cleaned it up. When he left it wireless was working however I didn’t spend time thoroughly checking it out. Later that night it was once again doing the same thing.
Anyway, I have two laptops (one TP T41 running XP and an Acer running Win 7) and both are having issues with the internet via Wi-FI. If I plug either into my E2000 Linksys router they both work fine. Ironically my DrodX can connect wirelessly with no issues. I am only concerned at this point with the Acer (it’s my wife’s), I can deal with the TP later.
Here is what I have tried so far:
-Updated the firmware on my E2000 including a factory reset after install.
-Checked wireless adapter firmware on Acer, It’s already got the latest version.
-Several power cycles and modem resets via Comcast’s 800 line.
-Firewall and AVS have been disabled during testing.

Not really sure what else to do at this point. Any direct is greatly appreciated!
Below is the C prompt info and attached is the Xirrus SS.





C:\Users\Marie>ipconfig /all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Marie-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.tn.comcast.net.
Ethernet adapter Local Area Connection 3:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : PdaNet Broadband Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-37-BD-39-42
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 06-17-C4-87-A1-FA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.tn.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-16-A1-52-DF
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6105:4724:42c9:63ed%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.105(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, January 26, 2013 1:14:20 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, January 27, 2013 1:43:48 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 285220630
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-BA-48-86-00-1F-16-A1-52-DF
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 75.75.75.75
75.75.76.76
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.tn.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B91 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-17-C4-87-A1-FA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:2486:3ae9:3f57:fe96(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2486:3ae9:3f57:fe96%16(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Tunnel adapter isatap.hsd1.tn.comcast.net.:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.tn.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{99744098-91DB-4B54-9BE4-D15984B9A043}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{F5753955-0C67-4470-85B0-9AD09C36BB41}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
 

Attachments

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,761
Make sure you have the latest wireless driver from Acer's web site. If you already have that driver reinstall it anyhow in case the installed instance is corrupted.

What firewall or security suite is, or ever was, on the system?

Try channel 11.

Try with encryption disabled. If that works try with WPA-PSK TKIP (not WPA2).
 

abitawheat

Thread Starter
Joined
Jan 26, 2013
Messages
2
Thanks for the advice, the channel 11 switch seems to have done the trick. The Acer machine has now been working for a couple of days. Are there any tips on improving the speed? It's now past 10 pm local time and i'm only getting 2.5 up and the same down. Don't remember having that slow of a connection, ever.

Thanks, again!
 
Joined
Jan 22, 2013
Messages
10
Abita,

I am not sure on the mechanisms of QoS and WMM, may be you could also try to turn WMM on the wireless router.

Thanks
NT2IE
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,761
Are there any tips on improving the speed? It's now past 10 pm local time and i'm only getting 2.5 up and the same down.
That's using what test? Please try Speedtest.net and give us the download speeds for the wireless connection, for an ethernet connection to the Linksys router, and for a connection directly to the modem.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top