Modem still not working!!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

X_Gamer7

Thread Starter
Joined
Feb 22, 2003
Messages
428
I did post about this topic before, but nothing worked, so maybe I explained it wrong. Heres what's wrong with it that I can see and hear. When I dial up, the dial tone is not the normal uuuuuuuuuuuuuuu sound, its really crackly. When it does connect, it conects at 28.8Kb/s, when it was normally (about 1.5 weeks ago) connecting at 50.6Kb/s. I do not know exactly what is wrong with it, or how it can be fixed, so can someone help me out?
-X_Gamer7
 

jmc

Joined
Oct 6, 2002
Messages
390
Check all connections if you haven't already - sometimes the modem cable can work loose, causing problems. Also, try a new cable. Spring for a Monster cable or similarly shielded cable if you can, might help (I won't use anything else since my spouse is into Amateur Radio).

If you hear this noise on all phones, might want to call your phone company & have them check the line
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,425
I suspect you have a phone line issue, or the modem's broken. I'd start by trying another modem.
 

X_Gamer7

Thread Starter
Joined
Feb 22, 2003
Messages
428
I went to best buy to get a new modem, and the lady just had to walk over and start talking to my mom about all the modem stuff. the lady convinced my mom that it is not because of the modem, but because there might be more subscribers in my area now. I explained to her my whole situation and she looked at me as if I was speaking pig latin. I know that it is not because there are more people in my area now, because there is a crackly noise when i dial up, but there isn't on the one downstairs. My suspicion is that something happened to the modem, or it got forced back down into v.34 mode. Does anyone know how to test the modem to see if it got switched to v.34 mode? Jeez, I should work at best buy, lol.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top