Monitor problem...

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

spawnofh3ll

Thread Starter
Joined
Apr 10, 2010
Messages
2
hey guys!
actually my monitor doesn't work since 3 days ago: the monitor doesn't light up but the picture is visible if i point a flash light to it, the power light is working and there was a strange buzzing sound coming from it until recently...
i've been researching a little and heard that bad capacitors on the "power-board-thing" could cause this problem so i've disassembled my monitor and checked it.
the capacitors seem to be alright but i found something that apparently blew up...i think it's a fuse but i don't have that much experience with electronics and wanted to ask what that thing is, if it's possible to switch it with a new one and if possible where to get it...
my monitor model is acer p193w, 19 inch widescreen

here are some pics:
http://www.pictureupload.de/originals/pictures/100410154506_10042010002.jpg
http://www.pictureupload.de/originals/pictures/100410154628_10042010009.jpg

i hope you can help me...thanks^^
 

leroys1000

Banned
Joined
Aug 15, 2007
Messages
6,319
Yes it is a fuse.
Looks like a 3 amp wirewound.
The value is there on the board and it needs to be replaced
with the same one.
You can probably find one at an electronics parts store or
radio shack maybe.
Problem is,something caused it to blow,so there is probably
another bad component somewhere that needs to be found
and repaired.
 

spawnofh3ll

Thread Starter
Joined
Apr 10, 2010
Messages
2
thank you for your reply...
i will look around for that 3amp 250v fuse....i almost went and bought a 2amp fuse because i thought that the T2A meant 2 amp ^^
Problem is,something caused it to blow,so there is probably
another bad component somewhere that needs to be found
and repaired.
i checked the "graphics-board" on the left and there's nothing wrong with it...that means the problem must be on the right board...



Edit: i noticed something else...there seem to be burn marks on the other side of the board:
http://www.pictureupload.de/originals/pictures/100410174329_e3.jpg
http://www.pictureupload.de/originals/pictures/100410174123_e2.jpg
 

leroys1000

Banned
Joined
Aug 15, 2007
Messages
6,319
Sorry looked like a 3 to me.
Probably is a 2 amp.
Hard to see in the pics.

That unit in the other pic is a bridge rectifier.
Probably want to check it for shorts or open circuits.
Still probably other problems in the circuit as that heated too.
The big capacitor is the filter cap for the power supply.
Those 2 transistors on the heatsink may be the regulators.

Might check ebay to see if anyone is selling that power board.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top