1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

mp3 Help

Discussion in 'Multimedia' started by Loose4Bruce, Jan 27, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Loose4Bruce

    Loose4Bruce Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2003
    Messages:
    48
    Hi Everyone
    I have several boot recordings that are 1 huge mp3 instead of broken
    down into a single mp3 for every track.
    Does anyone know of software that I can use to break them up. I
    can't make audio cd's until this is done.
    Thanks a bunch.
     
  2. RSM123

    RSM123

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Messages:
    5,531
  3. Moby

    Moby

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    8,709
    What burning software do you use. If you have nero, it comes with wave editor that can do this.
     
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    It's hard to edit MP3 files with a WAV editor. :)
     
  5. Moby

    Moby

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    8,709
    I didn't pick the name John, Nero wave (with an "e") editor does indeed change/chop/split and do any number of things with mp3's. In fact the only thing I've done with it is split mp3's.
    It's wasted on me.
    :)
     
  6. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    I confess, I've never tried it, so you may well be right. I have no need to chop up MP3's, I like them whole. :D:D
     
  7. Moby

    Moby

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    8,709
    :D
    Yeah, me too. I think some people record a LP (remember them? ;) ) to computer as one whole file. When burned to cd you can't then skip tracks as you only have one "track". The whole bally lot.
    He probably hasn't got nero anyway. :D
     
  8. Loose4Bruce

    Loose4Bruce Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2003
    Messages:
    48
    I have nero.
    I'll check it out.
    Thanks
    Oh........and I'm a she not a he........lol.
    Thought Loose4Bruce gave that away.
    Thanks again.
     
  9. Moby

    Moby

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    8,709
    My appologies "Bruce":confused: ;) :D lol
    If you have nero version 5 or above, but no wave editor, it can be updated for free at their site. If you have it, open up wave editor, file, new, grab your mp3 and your away.
    Good luck.
    :D
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/115528

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice