1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

My computer I am building is not posting can someone please help

Discussion in 'Hardware' started by myox1337, Jun 21, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. myox1337

    myox1337 Thread Starter

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    1
    I am building a gaming computer for a girl that wanted one, and this is what i have in it.

    ASRock N68C-GS FX AM3+ NVIDIA GeForce 7025 / nForce 630a Micro ATX AMD Motherboard

    AMD Phenom II X4 965 Black Edition Deneb 3.4GHz Socket AM3 125W Quad-Core Processor HDZ965FBGMBOX

    Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory Model KHX8500D2K2/2G


    COOLMAX ZX Series ZX-500 500W ATX12V v2.2 / EPS12V v2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Power Supply


    Radeon HD 6870 1gb HDMI Onboard Graphics Card

    *****The fans on the Heatsink, Video Card, and the power supply are all turning on. I can hear the hard drive make a loading noise too, but i am not getting any usb, or no post on the monitor. I tried HDMI and DVI dual link. The motherboard before i installed this one yesterday, i took it in and the computer tech said the usb was bad, and that the mobo prob wasn't wanting to recognize the BE Phenom II with the Ram I have. I just want to get this thing up and running i have had it for a month and a half now, the lady would like her computer back and i am running into a wall here.
    Could anyone help
    Thanks
    Brandon

    I secured and plugged everything in, and the computer
     
  2. managed

    managed Allan

    Joined:
    May 24, 2003
    Messages:
    5,364
    Have you tried it with the Graphics card removed and the Monitor connected to the on-board Graphics ?

    I can't find that Cpu on the supported Cpu list for that mobo but I'm not sure if that is the problem.
     
  3. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    Have you read and followed the guide for problem builds at the top of the hardware forum? If you follow all steps of the guide, then you will find the cause of your problem.

    Next that appears to be a very low end mb and does not list support for the cpu you installed. It does list support for a 125W bulldozer however not for the cpu you installed. It may or may not work with the parts you selected.

    IMO if you want a gaming computer, then you do NOT want a low end mb like the one you installed. Something like this gigabyte board would be a much better choice.
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901#ov
     
  4. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    Next thing I see is that you have a 500W coolmax pw supply. The video card you selected needs a min of 500W however the 965 is a pretty pw hungry cpu AND coolmax is not noted as being a quality mfg of pw supplies. They do make some decent ones however they also make some very low end ones as well.

    Your board supports both ddr2 and ddr3 memory. Are you sure you have installed the memory into the correct slots?
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1058034