1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

My pc reads the network and connects but there is no internet

Discussion in 'Networking' started by nathan_19, Feb 2, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    hello i have 2 computers in my house one with the internet through a modem and router and my other computer with a wireless card i can find the router though the wireless card and connects but i can not get the internet can anyone help
     
  2. Phoenyx

    Phoenyx

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    63
    Are you getting an IP address on the wireless computer?

    Could you post an IPCONFIG /ALL here for some more details?
     
  3. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    C:\Documents and Settings\Administrator>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : liverpool-4life
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Wireless Network Connection 8:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : 802.11g PCI Wireless Network Adapter

    Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-09-4D-B0-63
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

    Ethernet adapter Local Area Connection 2:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
    rnet NIC
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-05-1C-00-DB-F6

    C:\Documents and Settings\Administrator>
     
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Well, for whatever reason, you're missing the DNS addresses in that IPCONFIG. That seems pretty odd, is that the total IPCONFIG output?

    Does the second computer connect with a cable direct to the router?
     
  5. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    yeah well the first computer is the main one and that has the router and modem connceted to it and the secound one just has the wireless adapter do you want the ipconfg/all on the main comp ?
     
  6. Bob Cerelli

    Bob Cerelli

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    22,468
    In situations like this, it can be helpful to get the IP information from both the working and non-working computer(s).

    As far as DNS, to see if that is the problem, try pinging some sites:

    Start / Run / CMD
    then
    ping 4.2.2.1
    ping www.yahoo.com

    If the first one works and the second doesn't then there is typically a problem with DNS.
     
  7. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    i tryed to ping them nothing happend heres the ipconfig/all for my main comp
    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.



    D:\Documents and Settings\jodi>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : JSHOME
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection 11:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-D8-25-93-1D
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Ethernet adapter Local Area Connection 10:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : NetComm NB5 USB Remote NDIS Network
    Device #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-E0-A6-66-41-E1
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, February 03, 2007 12:08:57
    PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, February 03, 2007 1:08:57
    PM

    D:\Documents and Settings\jodi>



    and here is the one from my second comp

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\Administrator>IPCONFIG/ALL

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : liverpool-4life
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection 2:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
    rnet NIC
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-05-1C-00-DB-F6

    Ethernet adapter Wireless Network Connection 8:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : 802.11g PCI Wireless Network Adapter

    Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-09-4D-B0-63
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 169.254.216.107
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

    C:\Documents and Settings\Administrator>
    on the second the ip is done manually if its on auto it comes up with a message saying Limited or no connectivity and on the main computer for the wireless router it is set on manual or else the internet wont work on the main comp
    can anyone help that would be good
     
  8. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    hello i have been changing my ip adress around for a while untill i changed it to 192.168.1.5 on my secound computer then i went to view work group computers and found my main computer but i still cant go into the internet but i can login into my router settings from my second computer does can anyone help me get the internet thanks
     
  9. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    i have worked it out ok i have 3 network conncetions one is local area 10 with is the modem then i have local area 11 witch is the router and a 1394 net adapter now when i obtain the ip adress automanicaly the internet wont work but i can send mp3 song file witch i did today and find both of the computers on the workgroup but no internet on any off them when i do that can any one help ?
     
  10. Bob Cerelli

    Bob Cerelli

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    22,468
    At least this computer (second comp ) is not getting a valid IP address:

    169.254.216.107
     
  11. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    so do you anything i can do to get them both working thanks
     
  12. Bob Cerelli

    Bob Cerelli

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    22,468
    Yes I would look at the wireless configuration.

    For starters, turn off any wireless security to see if that gets you connecting again. Also make sure you are trying to connect to your wireless router and not some other one in the area.

    But at this point "i can find the router though the wireless card and connects" does not appear to but true.
     
  13. nathan_19

    nathan_19 Thread Starter

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    9
    hello thankyou all for our help but i called the netgeat tech support and they helped me work it all out now its is working
     
  14. Bob Cerelli

    Bob Cerelli

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    22,468
    What was the specific solution?
     
  15. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/540417

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice