1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

My USB Ports are not working!

Discussion in 'Virus & Other Malware Removal' started by alpac, Jul 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    I have six USB ports. One of the ports in the back of my CPU work when I plug my dell printer in it. I plug a flash drive in the same port, the cpu recognizes it, but it does not show up in my computer. I have uninstalled and reinstalled all usb ports and that did not fix it. I tried all of my 6 usb ports with this flash drive and I get the same problem, it is recognized but I cannot see it in my computer. I cannot save to it or retrieve files. I also have an ipod shuffle and I get the same problem. My itunes will not recognize my shuffle.

    Here is what is killing me...they work on my laptop, with no problems whatsoever. I tried the "Fix.reg" file I found in one of these threads and that did not work. I also repaired my windows xp because I kept receiving an error each time I would access my device manager. I hope someone has a solution for me. Thank you guys. P.S. I did run a virus scanner and a anti-spyware program and I have no viruses well atleast no viruses are found. I am using Computer Associates Software EZ trust. It is a full subscription with live updates that Verizon gave me. Sorry to ramble on forever. Here is my Hi Jack this File:

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 1:18:01 PM, on 7/10/2006
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\CAVTray.exe
    C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\CAVRID.exe
    C:\PROGRA~1\Yahoo!\YOP\yop.exe
    C:\Program Files\Dell AIO Printer A940\dlbabmgr.exe
    C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe
    C:\Program Files\Dell AIO Printer A940\dlbabmon.exe
    C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\ISafe.exe
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
    C:\PROGRA~1\Yahoo!\browser\ycommon.exe
    C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\VetMsg.exe
    C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
    C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe
    C:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\Temp\Rar$EX00.766\HijackThis.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://netservices.verizon.net/port...NDA2NDEzNSUyNg--&.ys=84eAJx2IraZ7w3a_R_UFrA--
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://red.clientapps.yahoo.com/cus.../sbcydsl/*http://www.yahoo.com/search/ie.html
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURL,(Default) = http://red.clientapps.yahoo.com/customize/ie/defaults/su/sbcydsl/*http://www.yahoo.com
    O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
    O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [CaAvTray] "C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\CAVTray.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [CAVRID] "C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\CAVRID.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [YOP] C:\PROGRA~1\Yahoo!\YOP\yop.exe /autostart
    O4 - HKLM\..\Run: [Dell AIO Printer A940] "C:\Program Files\Dell AIO Printer A940\dlbabmgr.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [updateMgr] C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\AdobeUpdateManager.exe AcRdB7_0_5 -reboot 1
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.1_04\bin\npjpi141_04.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.1_04\bin\npjpi141_04.dll
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O16 - DPF: {01113300-3E00-11D2-8470-0060089874ED} (Support.com Configuration Class) - https://activatemyfios.verizon.net/sdcCommon/download/tgctlcm.cab
    O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
    O16 - DPF: {4ED9DDF0-7479-4BBE-9335-5A1EDB1D8A21} - http://download.mcafee.com/molbin/shared/mcinsctl/4,0,0,99/mcinsctl.cab
    O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1127792318343
    O16 - DPF: {6E5A37BF-FD42-463A-877C-4EB7002E68AE} (Housecall ActiveX 6.5) - http://housecall65.trendmicro.com/housecall/applet/html/native/x86/win32/activex/hcImpl.cab
    O16 - DPF: {9D614E8E-03AA-11D3-90FC-0040C7157029} (PDMSInstallerCtl Class) - http://www.pakdata.com/download/PDMSInstaller.cab
    O16 - DPF: {BCC0FF27-31D9-4614-A68E-C18E1ADA4389} - http://download.mcafee.com/molbin/shared/mcgdmgr/1,0,0,26/mcgdmgr.cab
    O16 - DPF: {D1ACD2D8-7312-4D06-BECD-90EB094D2277} - http://mediaplayer.walmart.com/installer/install.cab
    O16 - DPF: {E5D419D6-A846-4514-9FAD-97E826C84822} - http://fdl.msn.com/zone/datafiles/heartbeat.cab
    O16 - DPF: {E87F6C8E-16C0-11D3-BEF7-009027438003} - http://www.streamload.com/Upload/XUpload.ocx
    O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
    O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
    O23 - Service: CAISafe - Computer Associates International, Inc. - C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\ISafe.exe
    O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
    O23 - Service: Imapi Helper - Alex Feinman - C:\Program Files\Alex Feinman\ISO Recorder\ImapiHelper.exe
    O23 - Service: iPodService - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
    O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
    O23 - Service: Uninterruptible Power Supply (UPS) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\ups.exe (file missing)
    O23 - Service: VET Message Service (VETMSGNT) - Computer Associates International, Inc. - C:\Program Files\Yahoo!\Antivirus\VetMsg.exe
     
  2. cybertech

    cybertech Retired Moderator

    Joined:
    Apr 16, 2002
    Messages:
    72,116
    Have you tried going into Computer Management, Disk Management and assigning it a drive letter?
     
  3. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    How do I do that? And if there are any other solutions please let me know
     
  4. cybertech

    cybertech Retired Moderator

    Joined:
    Apr 16, 2002
    Messages:
    72,116
    Go to Start, Settings, Control Panel, Administrative tools, computer management, under Storage click on Disk Management. Do you see the flash drive? if so right click on it and select Change Drive Letter and Paths...
     
  5. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    Thank you that worked. I would like to avoid having to do this each time. Please let me know of any other solutions.
     
  6. cybertech

    cybertech Retired Moderator

    Joined:
    Apr 16, 2002
    Messages:
    72,116
    If possible establish the usb port for each usb item you have and try to keep them in those ports. That usually works out fine.
     
  7. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    Ok thank you
     
  8. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    This is not solved. Because I, in the past, was able to plug in anything into my usb ports and not have to assign a drive or anything like that.
     
  9. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    It is acting up again, my usb ports. I would like to really solve this problem I have because each time I plug in my flash drive I need to assign it a drive. I am running out of drives. It will not accept the same drive each time.
     
  10. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Do you have external USB drives that are perhaps confusing things?
     
  11. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    No I do not. I did a repair on my machine because I could not access my device manager. The repair worked great! But ever since then, my USB ports have not worked properly. I really do not want to repair again, unless I really have to because it puts everthing back into windows xp service pack 1. I updated my windows to service pack 2. I ran all current updates and I have all the current updates. I really do not know what to do.
     
  12. coachdan32

    coachdan32

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    1,021
    When it happens, have you tried rebooting? Mine does that sometimes, but rebooting always solves the problem.
     
  13. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    After the repair install, did you reload the motherboard drivers?
     
  14. alpac

    alpac Thread Starter

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    49
    How do I relod that motherboard drivers...sorry I took so long to answer back...I still have this problem.
     
  15. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Do you have a cd with the motherboard drivers?
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/482019

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice