1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Need help connecting to a Shared XP Printer

Discussion in 'Networking' started by JL2008, Apr 23, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JL2008

    JL2008 Thread Starter

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    14
    Hi,


    I have 2 PC's that have XP that both are connected to a Printer via USB. Both printers are shared. Lets say PC A and PC B. I was able to connect PC A to PC B by going to Run. And then I was able to connect to the shared printer. I cant connect PC B to PC A via Run. I can't connect to the printer either. I tried by going to Add printer>Add Network printer>Select a Shared printer by name. I tried by going to Add printer>Local printer>Create a port>Local Port.


    Both PC's are in the same Workgroup called Workgroup. I only found 2 differences: Enable LMHosts is checked off on PC A. And PC A has static IP Address.


    I tried connecting with a Vista & 7 PC. I couldn't connect to the PC via Run. I was able to connect to the PC by going to Add printer>Add Network printer>Select a Shared printer by name.
    When I tried connecting to the Printer, Vista said that the print spooler or server needed to be restarted. But I was able to connect to a shared 7 printer from the Vista PC.


    When I tried connecting to the Printer, 7 said it couldn't find any drivers. But I was able to connect to a shared Vista printer from the 7 PC.


    Any ideas what's wrong with PC B?
     
  2. Oddba11

    Oddba11

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    7,200
    First Name:
    Jim
    PC's are connected via LAN?
    Both printers work properly from their attached PC?

    Disable sharing, delete the printer, uninstall any software/drivers for said printer from Add and Remove programs, reboot, and reinstall, configure, and share.
     
  3. JL2008

    JL2008 Thread Starter

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    14
    I'm all set. I had to change the IP Address and DNS Server to automatic. Thanks for replying though.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1124694

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice