1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Need help quick....new computer

Discussion in 'Hardware' started by PaveFE, Apr 14, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. PaveFE

    PaveFE Thread Starter

    Joined:
    Jan 4, 2003
    Messages:
    1,307
    Hey all,

    I'm in the process of building my new computer. I've got the MSI K7N2-Delta and an Athlon XP 3200, in an ANTEC 660AMG case. The mobo only came with 2 Round cables, one for the Floppy, and the other for the HDD.
    Question:
    Can I put the HDD and the CD/CD-RW on the same cable? Or do I have to rip my old flat cable out of my old computer until I can get a new one for the CD/CD-RW?

    Thanks,

    PaveFE
     
  2. cnimbus

    cnimbus Banned

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    651
    You should be able to put a hard drive and a CD drive on the same cable. Just set the hard drive as master and the CD drive as slave.
     
  3. PaveFE

    PaveFE Thread Starter

    Joined:
    Jan 4, 2003
    Messages:
    1,307
    Are you sure?
     
  4. cnimbus

    cnimbus Banned

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    651
    Unless the round cable is a serial ATA cable, then I am sure. If the CD drive can be plugged into the cable without any adapter, then it is the right type of cable. Plug the CD into the middle connector on the cable and the hard drive on one end. If the connectors are different colors (black, blue and gray), the blue connector plugs into the motherboard.

    Note I said that this should work. Sometimes IDE devices have compatability issues, and don't work too well together. But usually, they do just fine.
     
  5. griffinspc

    griffinspc

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    4,022
    As stated before there shouldn't be any problem but you might want to think about heading to the nearest store and buying another cable now to put the CD-RW on as (Secondary Master) in case you want at some point to add a DVD player (Secondary Slave), a second hard drive (Primary Slave), whatever, since it will make it easier down the road to add these things if the cable's already in place on the mobo during this build. A cable's just a few bucks and may save you headaches later.

    Just a thought. :D
     
  6. PaveFE

    PaveFE Thread Starter

    Joined:
    Jan 4, 2003
    Messages:
    1,307
    Ah never mind. I used an old flat cable for the time being and then I couldn't get the damn computer to load the OS. Sometimes I just hate these things.
     
  7. griffinspc

    griffinspc

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    4,022
    One cold beer (substitute martini here), a good woman, a night of relaxation (hint) and start again tomorrow. Treat her right and she'll treat you right. At this point I mean both the Lady and the Machine. :D
     
  8. PaveFE

    PaveFE Thread Starter

    Joined:
    Jan 4, 2003
    Messages:
    1,307
    I'll have to try that method. lol
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/220242

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice