1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Need major help w/ MP3s (long post)

Discussion in 'Multimedia' started by Rynn01, Nov 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rynn01

    Rynn01 Thread Starter

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1
    Hi everyone. I have a confusing problem trying to get MP3s to play on my phone. I need to give some background, so bear with me please.

    I have a LG 8300, Verizon is my carrier. I've been trying to put songs on this for months. The method I use is a card reader. I can put a song on it and it will play for about 10 sec. and give an error message. I have d/l a V-cast song which will play fine on the phone. I have tried to play my songs on the computer and they work fine on the HD and the card reader when I first put them on there. The songs work fine on my Zen. Once I put the micro card in my phone, it will not play my music, just the V-cast song. If I take the card and put it bak into the card reader it will no longer play in WMP. It will do the same thing as it does on the phone even though it played find before I put the card in my phone.

    Yesterday, I went to the Verizon store and after telling them all this, the guy decided to see if his card would play in my phone. It did. He then put 3 of his songs on my card via a card reader (we were trying to make sure that the card wasn't corrupted or Verizon had a 'lock' that I missed. His songs played great on my card in my phone. Sorry for all this seemingly useless info, I'm just wanting to make it clear that we have ruled out everything to do with the card and phone.

    They said that maybe I was using DRM music, I told them I was pretty sure I wasn't, but would double check. The only other thing they could come up with is codecs. I went home and tried both another song and one I know I had gotten off a CD. Same problem. I tried using Gspot to check the codecs and on the guy's music it says the cotainer is "MPEG Elementary Audio <<{1 aud}" and the codec is MPEG-1 layer 3. When I check my music off the HD and the card before I put it in the phone, it says the same thing as it does for his music. On my music, after I've tried to put it in the phone it says "File Type: unknown, Mime Type: unknown"

    So, here's where I need your help. Something has to be happening when the card goes in my phone, but we've already ruled out the card or player being messed up. I simply copy and paste the songs into my folder, I've even tried dragged a dropping them. The guy said that he uses the same method. What is going wrong here?

    Thank you for any and all help
    Rynn
     
  2. diablo75

    diablo75

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Messages:
    617
    My cell phone has a limit on the kbits per second (Max is 192 kbps). Anything higher than that won't play. Also, variable bitrate audio can cause problems to. You might check the manual that came with your phone to see if such limitations exist. My manual (for a Motorola V360) detailed these conditions. So the rule of thumb for me is 192 CBR or less. Let me know if this helps you out.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/646530

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice