Need support to solve the problem in libavformat, which led to a seeking problem in M

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

SumuduF

Thread Starter
Joined
Jan 3, 2012
Messages
3
I’m working with the new MPlayer2.exe under windows in slave mode. I really need a solution for this seeking problem in MPlayer2, when seeking in MPEG1 program stream files.

I want to do a precise seek in a MPEG1 program stream files(m2v video with mp2 audio), using the new MPlayer2.exe precise seek command, seek <value> [type] [hr-seek].

The way I used the command is,
seek <value> [type] [hr-seek]
type = 2 is a seek to an absolute position of <value> seconds.
hr-seek = 1 means force precise seek if possible.
In my C code I gave the command with the <value> for the time position as a double, calculated for the required frame. ("seek %f 2 1", fTime).
Eg- ‘seek 4.28 2 1’

This works for MPEG2 program stream files(m2v video with mp2 audio), and other types like .AVI.
But for MPEG1 program stream files it jumps only to the key frames and not to the exact frame as expected.

I have uploaded MPEG1 program stream sample files at,
http://uploading.com/files/46f51fcc/Mpeg1_mid.mpg/
http://uploading.com/files/aeda943b/Mpeg1_small.mpg/

When I asked about this from Mplayer2 support team, they told me that , “When explicitly
specifying --demuxer=lavf the libavformat demuxer is successfully
opened, but it then fails to do time-based seeking properly with this
file (the only position it successfully seeks to is the beginning).”
http://lists.mplayer2.org/pipermail/mplayer2-users/2011-December/000039.html


When I asked further, Mplayer2 replied me as,
It's a problem in libavformat, not directly in mplayer2 code.

So, could please help me with this? Can I get a solution to my problem through libavformat ? Will you be able to correct libavformat library to do time-based seeking properly with MPEG1 program stream files?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top