1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Need to change boot order to fix XP install.

Discussion in 'Hardware' started by RonDogg005, Nov 11, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. RonDogg005

    RonDogg005 Thread Starter

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    1
    Fixing a Dell Latitude CPi for a colleague. Problem is the system freezes during the XP splashscreen. I went to change the boot order to CD so I could repair the install, but the BIOS isn't letting me change the setting. PII-233 CPU. 64MB sys mem, 2MB vid mem, 512 KB L2 Cache, 3253 MB HDD. :confused:
     
  2. Sponsor

  3. Old Rich

    Old Rich

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    10,254
    You are surely not trying to run XP on a machine with 64 Mg of memory? ? ?
     
  4. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    ok wow thats an oldie, the only thing i can think of is get a new cmos battery, reset the bios, if that doesnt work I'm starting to suspect a mobo failure.
     
  5. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    good point, I assumed poster had been running XP all along somehow, is this the first time your booting XP on this sucker?

    stop holding back, you tried loading XP on this dino didnt ya ;)
     
  6. prunejuice

    prunejuice

    Joined:
    Apr 2, 2002
    Messages:
    3,430
    I'm suspecting a failure to read Microsoft's minimum requirements.
     
  7. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    :D yuck yuck :D
     
  8. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    Now watch ....all the people who swear they can run XP on an old 486 with 2mb of ram...you wait they be on this post like locusts.
     
  9. prunejuice

    prunejuice

    Joined:
    Apr 2, 2002
    Messages:
    3,430
    They're too busy playing HL2 (at full settings) on their Pentium II / 128 MB RAM "gaming" rigs.
     
  10. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    well thats a step up from a shoe box with a rubber band
     
  11. dustyjay

    dustyjay

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    12,661
    he is causing problems in another post btw
     
  12. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/415979