1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Network on 2nd. PC keeps disconnecting irregularly!

Discussion in 'Networking' started by cuttlefish, Sep 27, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cuttlefish

    cuttlefish Thread Starter

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    829
    First Name:
    Ian
    I have Vista Home Premium on two PC's and the network between them has been running fine for well over a year but for some reason, the 2nd. PC keeps disconnecting for no obvious reason.

    Weird thing is that it will run perfectly for a week or so then start disconnecting several times or maybe only once, then run OK for another few days etc. etc.

    Clicking on Repair/Diagnose does nothing but a reboot of the PC will work every time and immediately reconnect the network!

    I have checked all the hardware insofar as where the antennas are located, USB cables and they all seem fine.

    What could be causing this annoying problem?
     
  2. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Please supply the following info, exact make and models of the equipment please.

    Name of your ISP (Internet Service Provider).
    Make and exact model of the broadband modem.
    Make and exact model and hardware version of the router (if a separate unit).
    Model numbers can usually be obtained from the label on the device.
    Connection type, wired or wireless.
    If wireless, encryption used, (none, WEP, WPA, or WPA2)
    Version and patch level of Windows on all affected machines, i.e. XP (Home or Pro), SP1-SP2-SP3, Vista (Home, Business, Ultimate), etc.
    The Internet Browser in use, IE, Firefox, Opera, etc.




    Please give an exact description of your problem symptoms, including the exact text of any error messages.



    • If you're using a wireless connection, have you tried a direct connection with a cable to see if that changes the symptoms?
    • For wireless issues, have you disabled all encryption on the router to see if you can connect that way?
    • Have you connected directly to the broadband modem to see if this is a router or modem/ISP issue?
    • If there are other computers on the same network, are they experiencing the same issue, or do they function normally?




    On any affected computer, I'd also like to see this:

    Hold the Windows key and press R, then type CMD (COMMAND for W98/WME) to open a command prompt:

    Type the following commands:

    PING 206.190.60.37

    PING yahoo.com

    NBTSTAT -n

    IPCONFIG /ALL

    Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
    Paste the results in a message here.

    If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/754009

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice