1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Networking Tiberian sun

Discussion in 'Games' started by wgm, Sep 6, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wgm

    wgm Thread Starter

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    1
    I am trying to multiplay Tiberian Sun on two XP computers through a network connection.
    I get as far as the "lobby" but can't see the other computer. I have loaded the IPX protocol.
    I have consulted the manual which says to refer to the reference card for additional information. The trouble is I don't have one.

    Help would be apprieciated, by me and especially the kids
     
  2. BlackEagleA06

    BlackEagleA06

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Messages:
    1
    i got this off another forum someone had posted

    This is for Tiberian Sun, running multiple players, using the LAN
    option

    The problems I typically saw were:
    - couldn't see the other player in the lobby
    - saw the other player, but lost them when they started a game

    I am running multiple PCs behind my firewall, using a wireless router.
    All PCs have Win XP.

    1. Start by verifying all of the PCs have the IPX protocol available.
    - go to Network Connections
    - right click on the connection you are using (I use my wireless
    connection)
    - right click on properties
    - check the list of protocols shown, look for one that starts
    like NWLink IPX/SPX/....
    - if it is there, then go to the next step
    - if it is not there, then click install, select protocol, now
    select NWLink IPX/SPX/....
    - it should now show in the list of available protocols

    2. Now you will set up the IPX protocol
    - Select the NWLink IPX/SPX/... (in the window)
    - Click on properties
    - The first box is Internal Network Number - this must be
    DIFFERENT for each PC. I just added a 1, on the end
    for the first PC, then a 2 for the second, etc
    - Now go down to Frame Type. I set this to Ethernet II
    on ALL PCs
    - Set the Network Number to all 0's on ALL PCs, this one
    must be the same for ALL
    - Click ok, close it up, and then start TS

    3. Recommendations without verification
    - Don't have TS open when you do these settings, boot it
    up averwards

    Here's the website is used to figure this out - seamed a little
    complicated.

    http://planetcnc.gamespy.com/View.ph...rs.Detail&id=3

    Good luck
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/270699

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice