1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

New Build BSOD error

Discussion in 'Windows XP' started by boarder88, Aug 13, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. boarder88

    boarder88 Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2009
    Messages:
    4
    I just put together a new computer :

    600W PSU
    Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
    OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
    EVGA 141-BL-E757-TR LGA 1366 Intel X58 ATX X58 SLI LE Intel Motherboard
    EVGA 896-P3-1257-AR GeForce GTX 260
    Western Digital Caviar Black WD5001AALS 500GB

    Everything seemed to be in working order except I get bsod with the following error

    BCCode : 3b BCP1 : 00000000C0000096 BCP2 : FFFFFADF588FFAB7
    BCP3 : FFFFFADF58D30080 BCP4 : 0000000000000000 OSVer : 5_2_3790
    SP : 2_0 Product : 256_1

    C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\WER71b5.dir00\M ini081309-01.dmp
    C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\WER71b5.dir00\s ysdata.xml

    I read the minidump and found this.

    *** WARNING: Unable to verify checksum for disk.sys

    Could not read faulting driver name
    *** WARNING: Unable to verify checksum for PartMgr.sys
    *** WARNING: Unable to verify checksum for fltmgr.sys
    Probably caused by : disk.sys ( disk!memmove+60 )

    Not sure where to go from here. Im guessing its something with ram?

    If i log into world of warcraft i get 3 fps which i assume is linked to this.

    I would appreciate any help I can get.

    Edit : Forgot to put cpu in spec.
     
  2. bbearren

    bbearren

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    3,775
    If you're running 32bit XP, you've got 2GB too much memory for starters.

    I would remove 4GB and see what happens with just 2GB.
     
  3. boarder88

    boarder88 Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2009
    Messages:
    4
    It's running xp64 and all 6 gigs are detected.
     
  4. bbearren

    bbearren

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    3,775
    Are all the parts actually new, or are some relocated to this new build?
     
  5. boarder88

    boarder88 Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2009
    Messages:
    4
    All are new. I'm going to run memtest86 as soon as i can find a blank cd and see how that goes...
     
  6. bbearren

    bbearren

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    3,775
    Good idea.
     
  7. boarder88

    boarder88 Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2009
    Messages:
    4
    Ram seems good. Any other ideas?
     
  8. HOC1375

    HOC1375

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    45
    Maybe bad sectors on the drive? Try a chkdisk perhapse.
     
  9. bbearren

    bbearren

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    3,775
    Chkdsk /r and/or the Western Digital drive diagnostics from their web site.
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/852033

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice