1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

New guy here needs some help troubleshooting

Discussion in 'Networking' started by nelmr, Apr 10, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nelmr

    nelmr Thread Starter

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Messages:
    3
    I recently signed up for DSL (3m/768) from cincinnati bell's zoomtown.

    I have had trouble maintaining a constant connection at any speed around 8pm to 2am in the morning.

    I've only had it a few days but during that time span I would have problems at 3m speed, 2m, 1m, or even 768 settings from the provider.

    Today the connection has been stable since about 7am.

    Here is a list of my speeds (when the provided set me at 3m) from dslreports.com
    down/up

    Friday-sat:

    1094/577
    568/580
    1011/645
    1026/645
    919/645
    868/645
    1374/647
    276/645
    868/645
    521/645
    1014/644
    722/643
    1113/616
    815/646
    992/645
    1051/645
    1193/644
    1208/645
    886/646
    970/611
    1076/625
    1229/627

    Today (sun):
    341/541
    332/576
    374/547
    424/648
    453/645
    471/645

    As you can see my download speed is all over the place (and nothing near 2-3m). My upload speed is more consitant around 640 (probably 768 including overhead)

    I called tech support many times. zoomtown has sent out a tech already and he couldn't find anything wrong with the line meter reader with regards the connection dropping. When he came he called to set the speed to 3m (was 768 down) and said with 3000/768 I had 16dB s/n. Is that good?

    I called zoomtown again and they are going to send out another tech when the problem time is (most likely evening around 8pm). The soonest they can come out is friday.

    Has anyone seen this happen before? any ideas what is wrong? Again the speeds listed above are for when they set my connection to 3M. When it was at 768/408 it was:

    81/430
    481/430
    235/430
    391/430
    177/370
    289/383
    337/430
    418/550
    417/420

    In summary I'm having my connection drop completely for hours on end as well as interemidate throught the day. My speed of connection is bouncing all over the place when it is connect when it comes to download speed. upstream is more stable.

    Some more history. I cannot connect my hp pavilion notebook (1.7ghz intel p4m, 256 ram, winxp pro) to the modem (westell 6110) directly with cat5 but it will work with usb. If i use my d-link 524 router with the cat5 (haven't tried wireless yet) it will connect without a problem. I am using the router now. Just thought I'd mention this two if it helps any.
     
  2. nelmr

    nelmr Thread Starter

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Messages:
    3
    As some of you know my DSL service has been cutting off on me. For the past 4 days (3 of which I have proof) my connection would drop like clockwork around 8:20PM at night and not come on until morning. Last night I was using xbox live and right at 8:20 or so my connection was lost. I looked out the window and the street lights were just powering on. I called my provider and they said it is likely that could be the cause since they have seen it before.

    The only odd thing is that on Sat & Sun night the connection went out around 8:20pm and didn't come back until around 7am. But last night it cut out at 8:20PM and came back on at 9PM or so.

    Below is a history of my connection. The green is the ping delay and the blue is packet loss (they have 3 locations pinging my IP):

    [​IMG]

    They are sending a tech out friday evening and to try fix the problem. Hopefully it is as simple as the lights causing the problem (interfering with poorly sheilded cabling). Any other ideas what it might be?
     
  3. nelmr

    nelmr Thread Starter

    Joined:
    Apr 10, 2005
    Messages:
    3
    I can't believe noone has responded to this.

    More info.... My connection was stable after 8:20 last night and well into the morning. However my download speed is now not changing much from around 128kbps and up is still 600 or so.

    Any ideas what may be the problem?

    here is the pic againl...

    [​IMG]
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/351588

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice