1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

new to flash and having trouble

Discussion in 'Software Development' started by deuce868, Sep 27, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. deuce868

    deuce868 Thread Starter

    Joined:
    Nov 2, 2000
    Messages:
    637
    I'm trying to create my own flash buttons. I have read a tutorial about it and can get the button created, get the 4 frames defined and set. However once I go back to my scene the button does nothing. I must be missing something here. I tried to include the file but it won't let me. :mad: Any ideas...once I drag the button in from the library what else do I have to do to it. I have exported it as a .swf. Do I need to include more frames in the main scene? It's only one frame with the button in it.

    Thanks
     
  2. ksuwyldkat

    ksuwyldkat

    Joined:
    Nov 9, 2000
    Messages:
    341
    When you say the buttons do nothing, can you be more specific. Is this when you go back to the scene?

    If so you may need to enable the buttons in the Control menu, this will let you see how the look when they are pushed.

    If you are talking about adding the actions to the buttons this is in the Modify, Instance panel. Click on the edit actions button here.

    I am pretty new as well to Flash.
     
  3. deuce868

    deuce868 Thread Starter

    Joined:
    Nov 2, 2000
    Messages:
    637
    yes, it is only when O go back to the scene that I get nothing. In the edit panel I have 4 frames and I can play the movie. It's in the scene where I have one from that I get nothing. The button look like it does in the first frame and clicking on it provides no action. It never progresses through the defines changes.
     
  4. ksuwyldkat

    ksuwyldkat

    Joined:
    Nov 9, 2000
    Messages:
    341
    To test the buttons you need to enable the buttons in the Control menu, this will let you see how the look when they are pushed.

    Go to the Control in the toolbar, inside here you will have the option to Enable Simple Buttons. When you go back to your movie and click the button it will respond with what you had done in the editing section.
     
  5. deuce868

    deuce868 Thread Starter

    Joined:
    Nov 2, 2000
    Messages:
    637
    ok that worked in the scene design screen laid out on the grid. Still no luck in the movie preview or if I export the movie to a file. I must be missing something simple here.
     
  6. ksuwyldkat

    ksuwyldkat

    Joined:
    Nov 9, 2000
    Messages:
    341
    When you go to test the movie, do the buttons respond to being pushed? If so then you may need to only assign an action to it. This is in the Modify menu, then Instance.
     
  7. deuce868

    deuce868 Thread Starter

    Joined:
    Nov 2, 2000
    Messages:
    637
    I'm not sure what I was doing wrong, but I managed to get it to work on a new file. I guess sometimes you just need to start from scratch and try again. Thanks for your help.
     
  8. ksuwyldkat

    ksuwyldkat

    Joined:
    Nov 9, 2000
    Messages:
    341
    You are welcome. Flash is pretty new to me as well. I have enjoyed making a couple of projects recently and am still learning something new daily.
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/54258