1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

No display on monitor but monitor does work

Discussion in 'Hardware' started by Fenella, Sep 15, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Fenella

    Fenella Thread Starter

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    3
    Please help me!

    i just installed a dvd burner. When I went to turn on the computer, the computer turns on and it beeps, but the nothing is on the monitor. I tried the monitor on another computer and it works. I disconnected the dvd burner and still nothing. The computer sounds like everything is working, but just nothing on the screen.

    Can anyone suggest anything???

    Thanks :confused:
     
  2. n2gun

    n2gun

    Joined:
    Mar 3, 2000
    Messages:
    4,168
    Check to make sure you did not knock off some wires. Also reset the ram. What kind of beeps you getting?? example 8 short beeps... or 2 long beeps 1 short beep ect.
     
  3. PhantomsHC

    PhantomsHC

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Messages:
    25
    check that the display card and RAM is seated (properly connected)
     
  4. Fenella

    Fenella Thread Starter

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    3
    I get the 1 usual beep that would normal happen when I started the computer. I did notice a wire that is not connected, but I do not know where it fits. It is from the motherboard and the wires are black red and green. It has a plug for 3 holes. The only thing I can see that would fit it is into the card the has the ethenet to my modem. I tried connecting it to this and still nothing!

    I checked that the video card and ram are properly seated, still no luck.
     
  5. n2gun

    n2gun

    Joined:
    Mar 3, 2000
    Messages:
    4,168
    Did you unplug your monitor from the computer when you opened the case?? If so take a look at the inside connector and make sure no pins are bent. One beep is normal and says all is ok with video card and ram usually.
     
  6. Fenella

    Fenella Thread Starter

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    3
    Nope the pins look fine! I don't understand I did nothing except put in the new burner. I tried starting it up without the burner disconnected and still nothing! Any other advice for me?
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/274227

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice