No internet for my PC

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Billowingfire

Thread Starter
Joined
Aug 4, 2020
Messages
10
I think that the ip adress is wrong/outdated for my internet (run by plusnet). And when i do ipconfig /renew it gives me an error saying that they couldnt contact the DHCP server. I am windows 10. How can i fix this?
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,798
do you have a wireless modem or a router?
 

Billowingfire

Thread Starter
Joined
Aug 4, 2020
Messages
10
do you have a wireless modem or a router?
I have tp links. One that connects to my router with a wire and then one where my pc is connecting to my pc with a wire and the two tp links connect to each other wirelessly
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,798
OK, so the connectivity issue you are experiencing is between your computer and router.

I assume this is Windows 10?
 

Billowingfire

Thread Starter
Joined
Aug 4, 2020
Messages
10
OK, so the connectivity issue you are experiencing is between your computer and router.

I assume this is Windows 10?
Yeah i think so. When i troubleshoot it says an invalid ip but it maybe the tp links. On the 3 lights the internet one on the tp links is off but the router says that internet is going to that port.
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,798
What is the model number of the TP-Link device that has Internet on it?
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,798
Usually on the bottom on a label if it's not on the faceplace.
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,798
Usually the model number starts with TP-
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,899
The post with the model number went into the moderation queue for some reason and I just approved it but the model number they posted is:

TL -PA4010
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,798
Thank you Cookie!

OK, so this is a powerline adapter. What lights are on when you have no access?

Make sure your router / modem is showing all the correct lights.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Members online

Top