No internet to desktop

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

lozboz

Thread Starter
Joined
Apr 14, 2010
Messages
29
im sorry if this is in the wrong place!
a few days ago my desktop lost internet connection but it seems it is still recognizing there is a connection there "/ i also have a wireless router which seems to be working fine and my brother can still connect to his xbox live.
im using a belkin n wireless router if that helps?
thank you
 
Joined
Nov 25, 2008
Messages
458
im sorry if this is in the wrong place!
its not

a few days ago my desktop lost internet connection but it seems it is still recognizing there is a connection there.
What do you mean by that?

i also have a wireless router which seems to be working fine and my brother can still connect to his xbox live.
im using a belkin n wireless router if that helps?
thank you
so your brother has internet connectivity, correct?
 

lozboz

Thread Starter
Joined
Apr 14, 2010
Messages
29
when I go onto local area connection status it says connected and yes my brother is getting an internet connection on his xbox
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
81,424
Start, Run, CMD, OK to open a command prompt:
(For Vista or 7 type CMD in the Search box after Start)

Type the following commands:

IPCONFIG /ALL

[Note that there is no space between the slash and ALL.]

ping 67.195.160.76

ping yahoo.com


Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.

If necessary use a text file and removable media to copy the results to a computer with internet access.
 

lozboz

Thread Starter
Joined
Apr 14, 2010
Messages
29
i havent had an internet connection to post back sorry but yes its still an issue i cant post back to terrynet either because im using the wi-fi on my ipod :/
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
81,424
More iPod friendly and will convey much of the info:

1. What version of Windows?

2. When you do the ipconfig /all what is the IP (or IPv4) address?

3. For ping 67.195.160.76 do you get 4 Replies? If not, what error message?

4. For ping yahoo.com do you get 4 Replies? If not, what error message?

EDIT: 5.Ethernet or wireless connection?
 

lozboz

Thread Starter
Joined
Apr 14, 2010
Messages
29
im on windows xp version 5.1.2600
ip address 192.168.2.5
for question 3 i get 4 replies
question 4 i get three replies and no error message
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
81,424
You have internet access and DNS seems to be working. Consider the possibility that a non-Windows firewall or security suite could be blocking your browser(s) and try these repairs ...

(From a JohnWill post)

TCP/IP stack repair options for use with Windows XP with SP2 or SP3.

Start, Run, CMD, OK to open a command prompt.

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

Reset TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ip reset reset.log

Reboot the machine.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top