No sound with .mpg file

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

DKTaber

Thread Starter
Joined
Oct 26, 2001
Messages
2,871
I searched this forum for "mpg sound" and found several threads dealing with problems getting sound with .mpg files, but no responses worked for my problem. I recently received an e-mail with the file "TheKnack.mpg" attached. When I play it, the video is fine, but there is no sound. I forwarded the message with attachment to several friends and asked them to tell me if when they played it they got sound. All did. I don't.

When I got the message, I had Windows Media Player 10 on my system (rolled back from 11 which I find sloooooow). So I tried updating to ver. 11. Didn't solve the problem.

All other files with audio play just fine; it's only this one .mpg file that does not play the audio. Am I overlooking some setting or something?
 

DKTaber

Thread Starter
Joined
Oct 26, 2001
Messages
2,871
bonk said:
Have you tried this player VCL player
No and I had never heard of it. But after getting your response, I downloaded and installed it. When I play the subject file, I get both video and audio. . . but the video is so dark you can barely make it out and I could find no way to brighten the screen. Tell me how one can do that.
 
Joined
Feb 22, 2007
Messages
1
Mr Tabor Did you solve your problem? I am having the same issues with the same Dilbert animation, "The Knack"
 
Joined
Jan 26, 2007
Messages
66
In my case the external WMP 11 issue was solved by changing the options at tools / options / devices / speakers / properties and setting it to Realtec rather than the default. However, I do still have the issue with embedded wmv players using mono sound like all the www.CNN.com videos.
 

DKTaber

Thread Starter
Joined
Oct 26, 2001
Messages
2,871
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top