not 1, but 2 internet connection problems

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

takatomon

Thread Starter
Joined
Mar 2, 2004
Messages
188
my first problem is that my internet connection wizard keeps putting the phone number for a previous ISP in front of the new phone number for every new account i try to create. whenever i want to connect to the internet... i have to manually delete the first number to get the second one (which does get remembered) to dial. someone mentioned deleting the 1st number with regedit, but when i opened that program (1st time ever) i could not see any phone numbers in the internet section to delete.

if i can't get rid of that number with internet connection wizard... i need to get a new dialer download as a workaround. i tried one freeware dialer AND my ISP's own dialer to try and connect, but couldn't get either dialer to work. my current one does... but it's a pain and a half to delete the old number every time i connect. it can't be deleted using connection properties and i saw no place in my control panel where i could get rid of it.

my other issue is that i still keep getting disconnected every couple of hours despite switching ISPs to access-4-free which was supposed to be problem free according to recommendations here. is it possible that there's some hidden "disconnect after X time" setting somewhere in my PC that i don't know about that's causing this?

any help in resolving either of these issues is greatly appreciated.
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,468
regarding point 2
I have heard of a number of ISP who disconnect after a certain if there is no activity -i remember quite a number of issues in UK as they where advertised as always on - and where NOT. Have you asked the ISP if they do this.
 

takatomon

Thread Starter
Joined
Mar 2, 2004
Messages
188
yes. access-4-free doesn't do that. i think that the problem might be caused by the software left by my second from last ISP. they disconnected me every 10 minutes. when i tried netzero, i got disconnected every 3-4 hours and now i'm still getting disconnects with access-4-free.

i've heard of "auto disconnect" software and i think that is what's causing the problem. other techguy members told me that they, or their friends, have no disconnect problems and access-4-free themselves said they don't disconnect users.

i think it all comes down to some software for the ISP before netzero that i can't find. i've uninstalled and/or deleted everything from them that i could find. they did have one remaining piece of software that refused to be deleted, but i shredded it with absolute shield.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top