nothings happening

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

playme123

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2007
Messages
297
Im trying to install a pci wireless card into my computer, I have installed the drivers but whenever I insert the card nothing happens when pc is turned on ie no beep, blank screen please help as im about to throw card out of window:eek:
 
Joined
May 12, 2007
Messages
392
I'm assuming this is a desktop pc and not a laptop. Do any fans run or can you hear anything when you turn the pc on? Or does it just get no power at all? Did you double check and make sure the card is securely seated and you could try putting the card in a different pci slot. Also what happens when you take the card totally out of the computer and try to startup?
 

playme123

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2007
Messages
297
Theres four available slots and have tried it in them all the fans start then stop and get no beep from motherboard, when inserting have made sure the card is seated in the slot, cant understand why this aint working im pulling me hair out here

Also its a desktop and when take the card out and start up everything is fine
 
Joined
May 12, 2007
Messages
392
what are your computer specs and what is the wireless card your trying to install?
 

playme123

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2007
Messages
297
The wireless card is a edup 54mbps wirelss lan card, the pc is pretty old will have a look at it for specs all I know is its a rm model
 

playme123

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2007
Messages
297
heres some more
os xp pro
system name :award
system model: awrdacpi
system type x86 based pc
proceesor x family 6 model 8 stepping 3 genuine intel
ram 256mb
 
Joined
May 12, 2007
Messages
392
hmm. sounds like it could be an irq problem. is the video card onboard or is it an addon pci card? (or agp, but probably not since you said its an old pc).
 
Joined
May 12, 2007
Messages
392
since you say the video card is add-on and if its pci, (without the new wireless card in)try putting the video card in a different pci slot and see if the computer starts up fine. if it does then put the wireless card where the video card used to be. as always, when working inside a pc make sure to ground yourself with an anti-static foot pad or anti-static wrist band or before you touch anything inside the pc make sure to touch a part of the pc case or psu to equalize yourself to the pc and just be careful handling the cards. Just a precaution lol.

good luck
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top