Nt 4.0

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
Can someone please tell me how I can tell if i have service pack 6 or 6a whatever is the latest on on my nt 4.0 machine?

thanks
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
It says nt 4.00.1381 so what does that tell you, please? Is it service pack 6 or 6a?
 
Joined
Jun 9, 2005
Messages
1,469
In Explorer - Help - About should do it.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++


http://www.windowsitpro.com/Article/ArticleID/14801/14801.html?Ad=1

When a Service Pack is installed using the normal method (e.g. not just copying the files to a build location) the service pack version is entered into the registry value CSDVersion which is under:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion.

The value is of the formal "Service Pack n", e.g. "Service Pack 4" but can have extra information if it is a beta or release candidate, e.g. "Service Pack 4, RC 1.99".

To check this from the command line you could use the REG.EXE Resource Kit supplement 2 utility:

C:\>reg query "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\CSDVersion"
REG_SZ CSDVersion Service Pack 4, RC 1.99

Make sure you put the value in double quotes (").

An alternative is to just run WINVER.EXE which will tell you your current build and Service Pack version. You can also use WINMSD.EXE or Help/About in Explorer.
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
Here is the page for this service pack from Microsoft and also you can get to the download for it. If you do not know whether or not you have it then download and install this service pack and you will be sure you do have it.
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
Thanks guys for trying but none of these options have given me the info I am looking for maybe someone else can please help me with the info which i am looking for?
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
I believe I already did, hence the question how do you tell, please? i ALREADY D/L sp6symi.exe but how do I tell if it is on my system, please?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top