1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Ntsokrnl.exe missing

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by SyedRizvi, Jan 29, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    Hi,
    iam facing a problem with my pc
    my PC have windows 2000 professional installed..
    One day i power on my PC my PC shows the error that ntsokrnl.exe is missing and then its not booting up.
    Now the problem is that i don't have any USB Slot and Didnt have any CD Rom device..
    Its OLD PC that's it has only floppy drive and not accepting PCI USB card..
    i connect that System drive to ATA-Brigde Adapter externally and paste A GHO partition image on its FAT Primary Partion but still the same error..
    i will be Thankful if someone help me out in such case..
     
  2. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,900
    I presume you have tried the simple possible solution
    reboot the computer and upon startup, repeatedly press the F8 Key.

    Last Known Good
     
  3. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    when i tried to do so the system again give the msg that cant proceed Ntoskrnl.exe is missing
    since iam not able to go any of the option like debugging ,safe mode , safe mode with CMD
    the same message of windows appears..
     
  4. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,900
    Without either the W2000 installation discs or the recovery console to get to a cmd prompt you are I think up the creek without a paddle
    Also without any way of connecting a CD/DVD drive you cannot boot from anything

    The only way forward I see is to take the drive out connect it to another computer in a enclosure and then make a check on the drive and if necessary provide the required file
    https://www.dell.com/community/Stor...indows-2000-root-system32-ntoskrnl/m-p/698237

    However you will still need to find the file and that will be on installation media

    I would consider your first task is a check on the health of the drive
    In that respect although I cannot guarantee it will work you may be able to make a floppy disc
    https://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/seatools-legacy-support-master/

    of course that depends on you having another computer to create the floppy
     
  5. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    as i already did so too i Pulled out the HDD and connect the to the External Laptop Through IDE/SATA to USB ATA-Bridge and tried to copy that file from installation window CD But that Did,nt worked..

    as well let me tell you i have replace that hard disk with another known good hard disk (but different capacity) i cloned that hard disk image to that one to check either my hard disk is ill or not.. the same error appears..even tried with coping that file on known Good hard drive too but still not worked..
     
  6. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    can i am able to get a link of any ghost partition image of win 2000 professional..
     
  7. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,900
  8. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    i guess You Forgot that i didnt have CD ROM with me
     
  9. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,900
    Well never mind if you had the CD how did you instruct the copy cmd

     
  10. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    i used the bridge as i connect the HDD externally to ATA-bridge to USB bridge
    then From win 2000 CD in manually copy that file to the HDD directory
     
  11. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    that was meant that i tried to copy "" Ntsokrnl.exe"" (file) obtained from CD directory and Pasted to HDD directory
     
  12. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,900
    I am confused - you say
    and yet then you say
    If you do not have a CD rom drive - how please can you access the CD to
    I wish you the best of luck with it
    I regret I am unable to decide exactly the approach you are taking

    I NOW suggest you make yourself a set of floppy Boot disks
    http://www.allbootdisks.com/download/2000.html
     
  13. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    let me clear your confussion young man..

    i have two systems..
    1. with that problem
    2.A Laptop

    i have CD rom Drive attached with the Laptop only.. So i pulled hard drive (of the System having Problem)and then connect that Hard drive with the External ATA-Bridge to USB ..
    now That system drive acts as a Portable hard drive to me.. iam now able to access its partition..
    Now i insert CD in laptop.. Copied that File to Externally connect Hard Drive of the Problematic System..
     
  14. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62

    well iam trying to run DOS and then Run windows 2000 setup from DOS..

    And even Ofcouse i will also try your Suggestion..
     
  15. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    when i boot from those floppy disk its asking again for a CD drive..
    ASKING a Windows 2000 Professional CD..

    is that Possible to do a fresh installation of windows 2000 through Floppy disk ?????
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1203845

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice