1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Ntsokrnl.exe missing

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by SyedRizvi, Jan 29, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,378
    See this
    http://www.dewassoc.com/kbase/windows_2000/tips/create_setup_disks.htm

    make yourself a set of the FOUR floppies from the 2000 CD
    Please do not reply that you do not have a floppy drive on the computer where you can access the CD
    (OR a CD drive on the computer with floppy - I already know that aspect )

    You will have to sort out that problem if it exists

    Here is how to make your four floppies
    http://www.dewassoc.com/kbase/windows_2000/tips/create_setup_disks.htm

    so you boot the computer - insert the windows 2000 CD not boot from it
    Cmd prompt and follow instructions then with the drive in the computer - where it was originally and with the lack of CD drive but the floppy you follow as here
    http://www.dewassoc.com/kbase/windows_2000/using_the_erd.htm

    Re this
    Thank you - I wish I was :D:D:D
     
  2. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    None of the link is working as Quoted above...


    Heart Should Be Young.. Age Doesn't Matter
     
  3. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    Belive me iam facing this problem..


    It Hurts
     
  4. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    Does Any One Help in This Case..

    i want to install windows 2000 directly from floppy to the suspected System..
    the Defective system have No floppy Drive,no USB Port Nor Any CD ROM drive..it just Have an Floppy drive..

    additionally i have an DELL i3 Laptop which i use in my office..
    that Laptop have all Access (USB,CD Rom and Additional USB based Floppy drive and internet)

    Now all i want to do is to make a bootable Set of Floppy drives through laptop and install a fresh window on Defective System..
     
  5. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,378
    The links I sent in post 16 are still live for me
     
  6. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    i have place a CD rom throught IDE to Sata Converter ..
    through window NT cd i tried to Boot Window .. but an error Occur .. \i386\ntkrnlmp.exe error code is 4
    Shown in attachment
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 2, 2018
  7. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    I followed That And facing this problem now
     
  8. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,378
    You sent me a Personal Conversation message today at 5.32pm
    For your information - this site is not an immediate help site
    If you want that you should seek paid for assistance
    Helping on this site is a hobby to me
    I have private life outside of the site.
    I have not had chance to come back to your topic until now.

    Your comment on post 19 showed you perhaps do not appreciate how the site works
    When I get chance I will see if I have any further suggestions to make
     
  9. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    20,378
    Follow the first post on here but ONLY in respect of formatting your hard drive
    https://www.techspot.com/community/...haps-from-dos-without-a-bootable-cdrom.14204/
    format it FAT32 so you can use dos
    You can do that from either the floppy boot disc set I sent you the instructions for on the old computer that has no CD drive
    booting it from the floppy and running FDisk
    or you can format it on the computer - laptop

    then follow post 4 on the same link to xcopy the i386 folder and contents from the CD to a partition on the hard drive
    Now go back to the old computer and boot it using the floppies the making of which I sent you

    Then run winnt.exe

    This may also help if you wish to install the recovery console

    https://www.techrepublic.com/article/fix-your-windows-2000-system-quickly-with-the-recovery-console/

    at a later date

    I am sorry I have not been able to reply before but as I explained helping on here is just one of my hobbies.
     
  10. SyedRizvi

    SyedRizvi Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    62
    you don't need to be sorry.. actually i wass in hurry to sort out that problem later on i will follow the intructions on post 24
    i will be back with results in a day or two..
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1203845

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice