Nvidia Net Adapter problems with XP (PLEASE HELP!)

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

akkmann

Thread Starter
Joined
Sep 25, 2008
Messages
3
Firstly i have a computer with windows vista on one hard drive and XP on another. Heres some PC specs

AMD Athlon XP
1GB RAM
Nvidia GeForce 6600
Windows XP + Vista
(thats all i know)

Now moving on... i currently have my Nvidia Nforce net adapter working on my Vista and the internet runs fine. i downloaded some nforce drivers for XP on my vista so i can install them onto XP but they never work!. First it installs and then it says new hardware found and stuff like that, Then it says it cannot install the net adapter (nvidia). I go onto device manager and i pull down net adapters and the nvidia one have a yellow triangle with a '!' mark and says it cannot be installed.

I try to get driver details and it says no files have been loaded for this driver and such.

If anyone could help me fix this i would be so happy...

I dont know what else to try :(

Thank You in advance!

*Just a note before i rebuilt my Pc XP worked fine with the net adapter but now i dont know whats happenned!. Im no good with PC's :(
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
Hold the Windows key and press R, then type devmgmt.msc

Under the View menu, select Show Hidden Devices.


Please respond to all the following steps.

  1. Under Network adapters, please tell me all the devices listed.
  2. Are there any devices under Network adapters that have a red x displayed?
  3. Also, are there any devices anywhere in the Device Manager display with yellow ? or ! displayed?
 

akkmann

Thread Starter
Joined
Sep 25, 2008
Messages
3
Okay but i have to boot up my Pc again and choose XP so it might take about 10 mins or so
 

akkmann

Thread Starter
Joined
Sep 25, 2008
Messages
3
1.
1394 Net adapter #3
direct parallel
Linksys wireless-G usb newtork adapter with speedbooster v2 - packet scheduler miniport
NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Schelduler Miniport
NVIDIA nForce Networking Controller #6
WAN Miniport (IP)
" " (IP) - Packet Schelduler Miniport
" " (L2TP)
" " (PPPOE)
" " (PPTP)

Btw the way the " " means 'WAN Miniport'

2. No there is not

3. Yes the NVIDIA nForce Networking Controller #6 shows a yellow (!) on the little icon of it!.

Also when i try to get driver details it says no driver files are required or have been
loaded for this device

Thank you for the help By the way it means alot!.
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
Is this a name brand computer or one assembled by you or a local builder? I need to know either the exact make/model of the computer or the motherboard for a custom build.

You can run a program like SIW (System Information Windows) that will give you complete system details.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top