Nvidia question

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

personperson

Thread Starter
Joined
Jun 24, 2006
Messages
67
I wasn't sure if my computer was properly using the new geforce2600 I bought today so I used aida, and under windows graphics it said nvidia geforce but under pci/agp it as my motherboard ones.

Is this how it should be?
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
1,357
personperson said:
I wasn't sure if my computer was properly using the new geforce2600 I bought today so I used aida, and under windows graphics it said nvidia geforce but under pci/agp it as my motherboard ones.

Is this how it should be?
If I get it right you see the old integrated graphics card in device manager, right?
Did you uninstall the integrated's drivers before adding your 6200? Did you disable it in BIOS?

If you didn't enter your BIOS by hitting the proper key (usually DEL) in boot screen. When in the BIOS search for an entry called Integrated peripherals or something similar. Find the integrated graphics and disable it then save and exit. You now should get correct info in windows.
 

personperson

Thread Starter
Joined
Jun 24, 2006
Messages
67
Okay I went to the device manager and went to display and under Display Adapters it has the Nvidia card, but I seem to be having a lot of graphic bugs relating to messenger live, rise of nations (won't start) and many other random things, but I did install the drivers and have access to the nvidia cp
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
1,357
Look, this graphic anomalies may occur due to integrated graphics...Please get in BIOS by following my steps and disable it. In most cases this can work things out.;)


One more question though before getting into BIOS. What driver's did you install for the 6200?
Nvidia's official or the ones came with your 6200cd?
 

personperson

Thread Starter
Joined
Jun 24, 2006
Messages
67
The one that came in the CD, I assumed they were the right drivers?

I'll check whats up in the Bios.
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
39,976
personperson said:
I wasn't sure if my computer was properly using the new geforce2600 I bought today so I used aida, and under windows graphics it said nvidia geforce but under pci/agp it as my motherboard ones.

Is this how it should be?
Some of the chipsets on motherboards are Nvidia. All you need to worry about is what's in the Display Adapters. If you have 2 there, then it would be conflicting.
 

personperson

Thread Starter
Joined
Jun 24, 2006
Messages
67
I have VIA Chipsets, but in my bios it says PCI is already the preferred video adapter, so that must not be it..
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
1,357
The drivers that came on the cd are the right ones of course but the best thing to do is to update them with the newest one! Always keep your drivers up to date!

www.nvidia.com
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top