1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

NVRAM Invalid...

Discussion in 'Hardware' started by Hatchman, Nov 10, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Hatchman

    Hatchman Thread Starter

    Joined:
    May 2, 2001
    Messages:
    15
    Ok, Whenever I start my packard Hell, I keep geting NVRAM Invalid, NVRAM Cleared
    Then I have to press ESC to contune the boot process, but when this comes up, it screws up the boot process and only boots off the HD Only, not off a floppy. How can I fix this?
     
  2. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
  3. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
    Nonvolatile RAM (NVRAM)
    Nonvolatile RAM (NVRAM) is a special kind of RAM that retains data when the computer is turned off or there is a power failure. Like the computer's read-only memory (ROM), it is powered by a battery within the computer. It can also work by writing its contents to and restoring them from an EEPROM.

    There maybe a battery that needs to be replaced, but I have never encountered this in a machine I have worked on.
     
  4. Hatchman

    Hatchman Thread Starter

    Joined:
    May 2, 2001
    Messages:
    15
    I will try replacing hte battery.
     
  5. mikhail23

    mikhail23

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Messages:
    2
    i got the same message.. help me ...acutally i had a spare motherboard and tried usin that i still get the same message...
     
  6. mikhail23

    mikhail23

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Messages:
    2
    also tried clearing cmos....using differnt ram.. takin that battery out.. replacin the battery...tryin a differnt video card... tryin a diff hard drive..

    also tried bootin up without the battery... still gived me that message..

    nvram invalid, nvram clear
     
  7. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,935
    First Name:
    Rob
    Have you entered the BIOS and loaded the defaults and set the time? Have you added any new hardware recentl?
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - NVRAM Invalid
  1. SteveF1
    Replies:
    3
    Views:
    344
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/58188

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice