Odd Hang..

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Klownicle

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2008
Messages
3
Im getting a Odd hang in a fresh install of windows xp.

First off let me say I have never expierenced this problem till I did a Raid 0 yesterday setup. Im running two 10k rpm 34gb raptors in a raid 0 stripe array for pure speed.

I get a werid hang at completely random times while preforming tasks.

The hang is really werid. Its kinda like the computer isn't responding but yet I can still do some tasks, all I can find that I can do is hit the windows key and popup the start menu (completely fast with no lag what so ever), and bring up lock computer dialog. If I click task manager from here sometimes it will bring it up but I can't use it. Nothing reports that it is not responding, and if I continue to open up task managers I slowly get updates to my screen. Ctrl alt Del brings up the lock dialog instantly. My mouse will move and I can click all I want and hit all the keys I want but I get no beeps from the computer for instance like if im hitting too many keys. But I don't get any response from my clicks.

But for instance if I have a download going in the background when my computer soo called hang happens, the download window is completly updating fine. Same goes with if Im in a chat room.

Sometimes if I open task manager enough or click around enough i can get it to respond. Othertimes I need to reset the pc.

I have done a fresh install of windows twice now and no avil same problem. I have two processes starting up with my pc that I can't seem to remove. One is a iexplorer.exe and a unsecapp.exe.

I have done a virus scan via avast and found nothing.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA)
Scan saved at 11:14:07 PM, on 4/1/2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashSimpl.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
D:\BACKUP\EXECUTABLES\HiJackThis_v2.exe

O3 - Toolbar: (no name) - {DE9C389F-3316-41A7-809B-AA305ED9D922} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://www.update.microsoft.com/win...ls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1206965617734
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\System32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\System32\browseui.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O24 - Desktop Component AutorunsDisabled: (no name) - (no file)

--
End of file - 2351 bytes
Any help would be appreicated.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top