Odd soundcard problem....

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

dlesko

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2007
Messages
59
Hi guys. Well, here is the problem. I have a Creative Soundblaster Audigy soundcard. The card works fine when i turn the computer on but once the computer goes into sleep mode and i bring it back out the sound does not work. If i restart the computer the sound works again just fine until the computer goes to sleep. Another way to get it to work is to go into sound on the control panel, right click and hit test, it will then work and be fine. Also, i try to update the drivers and i download the correct ones but when i try to load them they say that they do not detect a supported device. In the system folder of the control panel it lists the Audigy card correctly. Any ideas as to waht might be going on here? Oh, also, when you put the mouse pointer over the speaker in the taskbar at the bottom of the screen it says "Digital Audio Interface, SB Audigy" Ive made sure the card is seated properly and the cord is in the correct hole and secure. I also made sure the onboard sound on the motherboard is turned off. I am running a dual core pentium 3.0 with 2G Ram, a ASUS P5N-E Sli motherboard, a Geforce 8800 764 MB graphics card, a 500gb hardrive and a SB Audigy soundcard in Vista 32bit. Thanks guys.

Dave
 
Joined
Apr 16, 2007
Messages
13,964
Right click My Computer then click Manage

Click Device Manager


Right click your sound card and click Properties..

Try to find that saying "Allow this device to bring out of standby" and check
 

dlesko

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2007
Messages
59
Thanks for the reply Crazy. I did as you said and i cannot find anything that says that. Whene i click on properties the only tabs are general, drivers, details and resources and none of them have that listed in them.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top