1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Opening webpages in IE7 runs Windows config for last program installed

Discussion in 'Web & Email' started by jontro, Nov 6, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jontro

    jontro Thread Starter

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Messages:
    24
    :confused: Have been trying to figure out what is causing this.
    Every time I open my homepage and certain other webpages (this site in particular), a window pops up asking me to wait while windows configures the last program that I installed. This being Adobe Captivate.
    I check the task manager and have noted that IDRIVER.EXE and two, sometimes three, occurences of MSIEXEC.EXE are opened and running.
    I need to click the CANCEL button two or three times to get the window to go away. During the time that the pop-up window is open, IE7 stops downloading and then resumes when the window closes. BTW, pop-up blocker is turned on.
    IDRIVER.EXE is an InstallShield (IS) routine.
    At first I thought it was a problem with Captivate, so I uninstalled it and ran a registry cleanup to make sure that the program was truly gone. When I opened IE7, now the pop-up reappeared, only this time, it was trying to configure the program that was installed prior to Captivate, namely Quickbooks. Having since reinstalled Captivate, now the config window is back to working on Captivate.
    A little background, about two weeks ago the Win O/S partition on my system went south and I had to format the partition and reinstall Windows along with all adjoining programs. So the system is definitely clean.
    I can't seem to find where IS connects the opening of webpages with trying to run a configure of the last program installed. Also, Captivate runs fine. One interesting thing is that the window config pop-up doesn't come up on every website or webpage so I'm assuming that there is some trigger that is setting off the IS routine but I just can't find where it is.
    Thank for any help!
     
  2. jontro

    jontro Thread Starter

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Messages:
    24
    Found an MSI file and a folder in the C:\WINDOWS\INSTALLER that are related to the problem. Temporarily renamed the file and folder and now get only one message when opening websites in IE7 and IS is trying run the installer. This message reverts to an notice that the file/folder needed can't be found. So I know that I'm closing in on the problem. Somewhere, possible in the registry, there's a setting that is starting IS but the connection to only popping up in IE7 is most confusing.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/648417

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice