Outlook Express will not open

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

styles9797

Thread Starter
Joined
Nov 21, 2001
Messages
14
I am running Windows 98 and using Microsoft Outlook Express 5.0 for my email. It was running fine last night and then I went to use it this morning and it will not open. I double click on the icon and the hour glass will come up for about 2 seconds and then disappear. I can't lose any of my emails because they are very important ones. Please help. Thanks in advance.

Russ
 
Joined
Oct 29, 2001
Messages
2,056
first off
you won't lose anything - they're either there and you can't see them right now
or they're gone already

use windows explorer and find a windows subdirectory something like this:
C:\WINDOWS\Application Data\Identities\{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}\Microsoft\Outlook Express
that should have .dbx files like drafts, folders, inbox, sent, etc
- this is where Oe stores your emails

copy and paste the entire subdirectory somewhere else on you hard drive - just in case

then look for this directory: C:\Program Files\Outlook Express
msimn.exe is the file that starts the program
click/double click on it, see if the same thing happens

then i'd run a virus scan and spyware scan
 

TonyKlein

Malware Specialist
Joined
Aug 26, 2001
Messages
10,392
If you doubleclick C:\Program Files\Outlook Express\Msimn.exe, does Outlook Express open?

If not, maybe you should try upgrading to <A HREF="http://www.microsoft.com/windows/ie/downloads/recommended/ie55sp2/default.asp">Internet Explorer 5.5 SP2</A> which Includes Outlook Express 5.5.

This will most probably solve your problem, and it's advisable anyway, if only because many security issues have been fixed in the meantime as well.

Good luck,
 
Joined
Aug 31, 2000
Messages
136
hi styles.....this may be irrelevant, but my Outlook express was down for 4 days and I found out it was my DSL provider doing a "conversion" or something.
Check that out too.....I drove myself nuts trying to reconfigure, etc....

rylz:)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top