Overheating cpu

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Molk

Thread Starter
Joined
Sep 3, 2018
Messages
1
I have a saber enermax case and I tried to plug the tub cables into mobo for mystic light. Started my pc, and a little spark came. Plugged it out right away and started it again. Everything was fine except the cpu temperature. Checked with CAM. Cpu temp was under 40 Celsius. Checked with motherboard, it was 126 Celsius. Whats even worse is that fan is spinning, but the bios menu shows 0 rpm on the cpu fan. What should I do?
 

Oddba11

Jim
It's My Birthday!
Joined
May 12, 2011
Messages
8,336
If the cpu fan is still working, it's possible the motherboard is simply reporting the wrong temp and it's obviously no longer able to read the fan RPM. Something was likely damaged on the fan control circuit.

You could try restoring the BIOS back to factory default and see what happens.

Aside from that, likely time to consider a motherboard replacement/upgrade.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top