p/s2mouse port

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

outbacka

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2001
Messages
10
how can i stop a p/s2 mouse port from disabling the mouse and locking the computer after very little use have removed and redetected many times but still does it..it wont detect a serial mouse as an alternative ...is this a conflict or a bios problem thanks ray
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Hi outbacka, welcome to TSG.

The ps/2 port should have no influence over your ability to use the serial port.

Are you sure you don't have some conflicts in your device manager? Is anything trying to use the same IRQ as the serial port?
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
PS/2 mouse port is generally IRQ 12 so look for any other device using that one. Have you tried a different mouse??
 

outbacka

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2001
Messages
10
Originally posted by AcaCandy
Hi outbacka, welcome to TSG.

The ps/2 port should have no influence over your ability to use the serial port.

Are you sure you don't have some conflicts in your device manager? Is anything trying to use the same IRQ as the serial port?
gday all i have tried everything nothing else uses irq12 and i can only find that there are 3 mouse drivers on both puters ..could these conflict i dont know how to remove them to try , in the device manager this is ok till using the mouse then it puts the "! on a yellow circle" which i remove before it will detect it again ??? the mouse appears to work before it reinstalls the P/S2 mouse port on startup ...and does until something conflicts ....also i am constantly getting ie errors on both puters ie5.5 ....please pass the axe ...cheers ray
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
What does it say is wrong in the device manager?

And you are going to have to explain a bit more....what do you mean when you say it's ok til you use the mouse? Where are you seeing 3 mouse drivers?

Can you post your IRQs?

Start button, run, then type msinfo32 and hit ok....go to hardware, IRQs, edit, select all, edit, copy and come back and paste your response.

And unless you tell us what IE errors you are receiving, we can't possibly have a clue as to that problem.....the two aren't related.
 

outbacka

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2001
Messages
10
Originally posted by AcaCandy
What does it say is wrong in the device manager?

And you are going to have to explain a bit more....what do you mean when you say it's ok til you use the mouse? Where are you seeing 3 mouse drivers?

Can you post your IRQs?

Start button, run, then type msinfo32 and hit ok....go to hardware, IRQs, edit, select all, edit, copy and come back and paste your response.

And unless you tell us what IE errors you are receiving, we can't possibly have a clue as to that problem.....the two aren't related.
sorry after locking up 4 times i have the info on disk but this putercant read it ill try another floppy drive and respond later if i can thanks
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top