PC Doctor Needed

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

manntan

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
16
I have a Sony Vaio pc that I've had a few years with no problems, but two days ago the pc will cut on and show vaio plus intel logos then my screen goes black, how do I fix this? Please help sister gonna kill me...:(
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,487
when did this start and was it following any software install

have you tried
start>programs>accessories>system tools>system restore> choose a date before the issue started
 
Joined
Jul 6, 2010
Messages
619
Since you don't boot into Windows fully, you should try booting to Safe Mode and try running the System Restore Wizard from there.

To access the boot options screen that has the safe mode choice, among others, press the F8 key repeatedly while booting up. When you get the options screen, before trying safe mode, try the one that says "Last Known Good..." and see if that works. That might be faster.
 

manntan

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
16
ok now i'm getting "Please Select Boot Device"
I only have 3 options:
1) SM-PIONEER DVD-RW DVR-107D
2) 1st Floppy Drive
3) PM-Maxtor 6Y160P0
 
Joined
Jul 6, 2010
Messages
619
Try it again and this time wait until the initial splash screen fades (POST) and then immediately begin pressing the F8 key. Timing is everything so keep trying until you get it.
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,487
looks like the harddrive is not seen
as the PC starts it should tell you how to get into the Bios / setup F2 or F10 or Del key or other
have a look and see if it detects the harddrive there
 

manntan

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
16
This seems to be the only screen thats popping up

"Please Select Boot Device"
I only have 3 options:
1) SM-PIONEER DVD-RW DVR-107D
2) 1st Floppy Drive
3) PM-Maxtor 6Y160P0
 
Joined
Jul 6, 2010
Messages
619
Item #3 on the screen that you got is your hard drive. Have you tried selecting it and seeing if you get booted?

Do you have a floppy drive installed or available? A CD or DVD drive? Do you have the XP setup CD?
 
Joined
Jul 6, 2010
Messages
619
You probably don't have a primary SLAVE drive installed. What does it say about a primary master ide drive?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top