PC shuts down as if someone has unplugged the power.

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

vurge

Thread Starter
Joined
Feb 23, 2015
Messages
3
I have made a thread on Reddit which gives some information on my problem, I will copy parts of it onto here too.

http://www.reddit.com/r/techsupport/comments/2wsa6z/pc_shuts_down_as_if_someone_has_unplugged_the/

"my PC is mostly used for gaming and browsing, it shuts down or blue screens always after half hour-an hour's use, regardless of what I'm doing. I have some info from bluescreenview I was hoping maybe someone could help me identify the problem from the logs.
https://shrib.com/EuEbdYg0 "

I was first asked to use whocrashed to find out more about the crashes, here are a few errors over the last month or so:
https://shrib.com/JXIWj6sy

We noticed avast was clashing with something, I was advised to uninstall it and replace with another program, I did that using safemode and the uninstall application, the PC crashed again producing this report:
https://shrib.com/yGFumPlJ

Finally, the computer bluescreened this morning with the following error:
https://shrib.com/Y3yzFbsC

Any help would be appreciated, I can usually fix my own problems but I can't seem to find a fix for this! Thanks techguy!
 

vurge

Thread Starter
Joined
Feb 23, 2015
Messages
3
System Information (local)
--------------------------------------------------------------------------------

computer name: JAY-PC
windows version: Windows 7 Service Pack 1, 6.1, build: 7601
windows dir: C:\Windows
Hardware: GA-78LMT-USB3, Gigabyte Technology Co., Ltd.
CPU: AuthenticAMD AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor AMD586, level: 21
4 logical processors, active mask: 15
RAM: 17177305088 total
 

Byteman

Gone but Never Forgotten
Joined
Jan 24, 2002
Messages
17,742
Did you run the downloaded Avast uninstaller utility from their tech support site or the program's built-in one?
 

vurge

Thread Starter
Joined
Feb 23, 2015
Messages
3
Hello!
I downloaded it from the tech site and ran it in safe mode, removing all components of avast but it's still blue screening and turning off. Thanks for your reply.
 

Byteman

Gone but Never Forgotten
Joined
Jan 24, 2002
Messages
17,742
Not sure if your mainboard might have a diagnostic utility....to test the RAM, hard drive, etc?

If so please run a full diagnostic test and give the results.... there may just be a message that does not save to a Report but if it gives that option please save the report and paste or attach it to your Reply here.

I see the sudden shutdowns often when bad RAM or overheating is present but I would think you would recognize those and cure that fairly easily...a bad hard drive might be a problem as well, and I have seen rootkit type malware create this kind of behavior


Test the drive, RAM etc get back to us


You have any other security type protective programs on the system?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top