Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

deckofsouls

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2019
Messages
1
long story short, i just built a new computer and I know its set up right i cant find anything wrong or lose or plugged in the wrong place. Ive been at this for days and no one can help me please just help.

RYZEN 7 2700X processer
B450 TOMAHAWK motherboard
https://www.amazon.com/gp/product/B07JQDKNXS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 graphics card
https://www.amazon.com/gp/product/B017NW5NZY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 ram
https://www.amazon.com/gp/product/B078HJ2RCW/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 power supply
and idk exactly what my hard drive is but its a western digital blue with one terabyte of data available and windows is already installed on it and everything

when i try to turn it on the graphics card flashes red lights at me and idk what it means and no matter what I unplug replug, or move it just does the same thing.
it acts like its about to start up and then it doesn't and flashes please help im so lost???

edit 2 hours later:
I pulled out my graphics card entirely and the PC turns on. Someone suggested messing with the BIOS settings but when I attack my monitor nothing displays so i cant get to the BIOS settings because my PC doesn't recognize the card. So im closer but still need help if anyone can assist.
 
Last edited:

Fireflycph

Morten
Joined
Apr 1, 2016
Messages
1,218
I pulled out my graphics card entirely and the PC turns on. Someone suggested messing with the BIOS settings but when I attack my monitor nothing displays so i cant get to the BIOS settings because my PC doesn't recognize the card. So im closer but still need help if anyone can assist.
It's not clear from the above whether you tried to attach the monitor to the on-board DVI -D connector or if you put the Graphics card back in.
If you can, try to remove everything except the CPU (+fan), RAM and the PSU. Then boot with the monitor attached to the on-board graphics adapter. If that works, then add mouse and keyboard and see if you can enter Bios setup. Make the appropiate changes and shutdown. Then insert other parts one at a time, rebooting between each part. Once and if you reach a no booting status, then you've found the culprit.

BTW: are all the front connectors attached - if they are present in the case - such as HDD Led, Reset, Power Switch, Power Led? disconnect all but the Power Switch. Then, as before, connect one at a time and make sure it boots every time.

EDIT: I forgot to ask if there's any beeping when you try to turn it on?
 

managed

Allan
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
May 24, 2003
Messages
13,897
Ryzen motherboards don't have on-board graphics. They do have graphics connectors but they only work with a Cpu that provides the graphic output and the 2700X does not.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top