1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

PCI slot - soundcard problem - please help!

Discussion in 'Hardware' started by drummerdave, Jan 21, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. drummerdave

    drummerdave Thread Starter

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3
    Hi,
    Sorry this is long... details!

    I purchased a Lenovo ThinkCentre M78 2111C2U Desktop Computer - AMD A-Series A4-5300 3.4GHz. It has a AMD Chipset Model A75. (WIN 7 PRO)

    This mother board has two regular PCI slots and I cannot get my M-Audio Delta 1010lt card to work in the bottom slot, it will not even recognize the card! The top slot recognizes the card and after installing drivers it shows up as "no conflicts" in device manager, however when i try to play any music at all the players do not work. the little slider thing that indicates how long the song has been playing does not move at all! I have also tried two different drivers from MAUDIO.com

    I have used this card for years and know what i'm doing. yes - it works fine in my old PC, and it also works in a friend's PC with WIN 7. I sent the 1st computer back for a replacement and the replacement has the same problem. SO then I have to wonder if it's a weird motherboard thing? Perhaps a jumper I need to remove? I'm at a lose. Newegg.com says they will not refund my money now, even though it has NOT been 30 days since I got the replacement! So I'm stuck with a computer that I have NO use for at all! Music is all I do with a PC so this is now an expensive piece of crap.

    Can someone please help me solve the problem?

    Recap:
    The PC DOES see the card in the top slot. However NO music player or DAW will play any sound with it installed. When I take the card out, the on-board audio works fine, with the card installed... no audio at all! Please help me!

    Thanks!

    Dave
     
  2. ajkane

    ajkane

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    829
    Have you tired using foobar2000k and the ASIO component or the WASAPI (I think I spelled it right) component? those will bypass windows audio manager and can rule out windows problems.
     
  3. drummerdave

    drummerdave Thread Starter

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3
    thanks for the fast reply:

    i'm do use the ASIO drivers. Sorry but I don't understand the other stuff you mentioned. can you explain?
    Thanks,

    Dave
     
  4. ajkane

    ajkane

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    829
  5. drummerdave

    drummerdave Thread Starter

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3
    that is not the issue, the problem is that my m-audio sound card does not work in the PCI slots.
     
  6. ajkane

    ajkane

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    829
    Oh I was working on the no music player will play sound on the card issue.
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1086349

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice