1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

PCU usage 100% and mps.exe

Discussion in 'Hardware' started by Fredledingue, Sep 11, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fredledingue

    Fredledingue Thread Starter

    Joined:
    Aug 22, 2003
    Messages:
    378
    I made a full reinstall of W98SE, installed the SiS chipset drivers for my P4S5A chipset and now my CPU usage reads 100% all the time.

    I notice that after disabling mps.exe at startup (file located in: C:\WINDOWS\SYSTEM\mps.exe) the CPU usage reads a normal 1 to 5% when I do nothing.

    I also know that some software monitoring processors to slow and cool them down when possible, give a false CPU usage of 100%.
    But I didn't install such software as far as I know.

    Is it possible that the mps.exe is realy using my CPU at 100%? or is it most likely a processor monitor?
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/164059

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice