please help with mail merge in word

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ubamous3

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2002
Messages
552
i am trying to do a mail merge using the data in excel; i have done mail merge before and never had any problem until today ; but it's an odd problem tho; for some reason, word doesnt read the column for job title, and when i try to play around with the fields, it gives unpredictable and not logical result; i never had this problem before and dont know if anyone else has the same experience

the format should be

full name
job title
company
address 1, address 2
city, state zip

and for some reason it wouldnt pickup the job title field data, and when i try to put 2 job title fields , it omits the full name!!!,etc.... very weird
 

ubamous3

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2002
Messages
552
never mind; i got it to work after i split the full name (1 field) to first and last name (2 fields);i dont understand why but i'm glad i found a way to get around it.

Thanks anyway.
 
Joined
Oct 14, 2002
Messages
41
Just remember that there must be a separate field for each piece of information you need to merge. e.g.

Company
Title
Salutation (Ie.e. Mr. , Mrs., Ms.)
First Name
Last Name
Address 1
Address 2 (ie.e. Suite #, Apt. #, etc.)
City
State
Postal Code

Each of these fields can be combined into 1 line but the more fields you have the more you can do with your data, not just mail merge.

MJ
 

ubamous3

Thread Starter
Joined
Jul 5, 2002
Messages
552
thanks mj for responding.

yes i understand that concept that you mentioned; it does make it easier to manipulate the data if it's broken out as detailed as possible, but i still m curious as to why ms word was acting peculiar, i.e. not showing some fields sometimes and sometimes not showing other fields.
 
Joined
Oct 14, 2002
Messages
41
If your computer is on a network, it can do all kinds of crazy things. I've found that if a program isn't working the way it did perviously, you just need to re-boot and start over.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top